Hundehold

Uansett om du kjøper en hund fra en oppdretter eller adoperer en fra et dyrehjem - for at hunden raskt skal føle seg som hjemme er det viktig med god forberedelse. Les mer

Hundehold

Hundeår i menneskeår

Et hundeår er syv menneskeår: denne tommelfingerregelen har manifestert seg i mange hoder i løpet av de siste årene. Fullt så enkelt er det dog ikke, og vitenskapen har nå kommet med nye funn.

6 min

10 tegn på at hunden er lykkelig

Hvordan ser jeg at hunden min har det bra? Hvordan vet jeg at den har et godt liv og at jeg gjør alt riktig? Hva kjennetegner en lykkelig hund? Dette er spørsmål som mange hundeeiere ofte stiller seg. Sannsynligheten for at den firbente bestevennen din er lykkelig, er spesielt høy dersom den er sysselsatt nok. Dette kan enkelt oppnås ved å tilbringe tid med hunden i form av for eksempel lek store deler av dagen. En annen ting som ikke kan nevnes ofte nok, er at høyverdig hundefôr og en tilpasset ernæring spiller en avgjørende rolle for den fysiske og mentale helsen til dyret - og dermed også for dens gemytt.
14 min

10 tips til bedre hundebilder

«Smiiil!» Noen ganger kan det være utfordrende å få til et perfekt hundebilde på kommando. Hvordan du likevel kan motivere hunden din til en fotoshoot, og hvilke triks du bør kunne for å få det perfekte bildet, får du vite her.
7 min

6 grunner til å ikke gi en hund i julegave

Mange barn har et sterkt ønske om få seg en dyrevenn. På enkelte ønskelister som barna sender til julenissen kan man derfor ofte finne ordene «jeg ønsker meg en hund». En valp til jul? Så koselig som det høres ut, det er ingen god ide! For øvrig heller ikke som gave for noen voksne. I denne artikkelen finner du seks grunner for å ikke gi en hund i julegave.
4 min

7 grunner til at hunder gjør livet bedre

De fleste hundeeierne kan neppe forestille seg et liv uten hund. Som menneskets beste venn er hunden alltid ved vår side. Faktisk hjelper hundene oss på mange ulike områder, ofte også uten at vi i det hele tatt er bevisst på det. Her får du vite syv grunner som viser at hunder gjørt livene våre bedre.
7 min

Er hunden glad i meg? 10 tegn som beviser det

Hvis vi elsker noen, er vi selvsagt interessert i å vite om den andre parten føler det samme ovenfor oss. Mange ønsker å kunne lese tegnene som viser at de har en helt spesiell plass i hjertet til den firbente yndlingen sin. En hund har sin egen måte å uttrykke kjærligheten sin på, og kan heller ikke si «jeg elsker deg» ved å bruke ord. Hunder finner andre elskverdige veier for å vise at de er glad i oss. Det er enklere enn en tror å kjenne igjen disse tegnene – for ferdigheten til å forstå hundespråket slumrer i oss alle.
18 min

Familiehunder: populære raser & tips

En trofast følgesvenn, lekekamerat og trøstevenn: barn elsker hunder og nesten alle ønsker seg en egen pelskledd bestevenn på fire poter. For at samlivet mellom barn og hund skal bli så fint og avslappende som mulig, er det et par ting dere bør tenke på. Her får du mange gode tips og informasjon om raser som passer utmerket til familier med barn.
7 min

Hjemmekontor med hund

Samfunnet blir stadig mer digitalisert – og stadig flere har muligheten til å jobbe hjemmefra. Dette inkluderer ansatte, frilansere og mange selvstendig næringsdrivende. Samtidig har utviklingen rundt Corona-utbruddet ført til at det for mange har blitt nødvendig å jobbe hjemmefra. For noen hundeeiere kan dette dog fort bli til en utfordring. Men med god planlegging og litt inspirasjon vil hunden bli en berikelse for hjemmekontoret. Følgende tips vil bidra til at du og den firbente bestevennen din får avslappede arbeidsdager sammen!
2 min

Hundenavn – hva skal hunden hete?

Opp gjennom tiden har hunder stadig mer blitt til trofaste følgesvenner for menneskene, samt fullverdige familiemedlemmer. Denne sterke forbindelsen gjenspeiles også i de intensive anstrengelsene for å finne et passende hundenavn. Å komme fram til et navn er ikke alltid like lett og blir ofte til en tålmodighetsprøve for matmor og matfar. Den ene foretrekker klassiske navn, den andre ønsker heller noe unikt og utenom det vanlige.
9 min

Hunder på jobb

Den kan verken lese mail eller ta telefonen. Men en hund på jobb kan likevel øke produktiviteten og velbehaget til medarbeiderne betraktelig. Hvordan dette fungerer, hvilke rettigheter du som hundeeier og arbeidstaker har, og hvordan du kan overbevise sjefen og kollegaene dine om fordelene ved å ha en hund på jobb, kan du lese mer om i denne artikkelen.
5 min

Hundetilbehør til sommeren

Selv om tittelen kanskje får deg til å tro det, så er denne artikkelen ikke en oppsummering av ting du absolutt må ha som hundeeier. Vi viser her derimot til produkter og utstyr som gjør sommeren enda bedre for menneskets beste venn!
8 min

Hva forstår hunder?

Mange hundeentusiaster er sikker på at den firbente følgesvennen deres forstår alt de sier helt utmerket. Likevel viser hverdagen at det ofte oppstår misforståelser mellom hund og eier. For det som virker helt selvfølgelig for oss, er ikke alltid like tydelig for hundene. Så hva forstår hunder nå egentlig?
11 min

Jul med hund – tips for en fin julefeiring

Glasskår fra ødelagte julekuler, en brennende adventsstake, et juletre som faller overende og mektig julemiddag som ligger tungt i magen: spesielt for de firbente samboerne våre kan juletiden ofte skjule en rekke farekilder. I denne artikkelen kan du leser mer om hvor det finnes eventuelle farer, hvordan du kan forebygge dem, og hva du bør gjøre når uhellet først er ute.
4 min

Julegaver til hund

Ho, ho, ho! Julen er rett rundt hjørnet, og også de firbente samboerne våre vil glede seg over spennende julegaver under juletreet. Hunden er en del av den aller nærmeste familien, og hver dag deler den sin kjærlighet med de tobente familiemedlemmene sine. Dersom du gir noe tilbake til jul - uansett om det er i form av et hundeteppe eller en hundeleke – vil yndlingen din være garantert være takknemmelig for enhver julegave den får av deg.
6 min

Kjøpe valp: Dette må du være oppmerksom på

Et blikk inn i valpekassen får alle hundeelskeres hjerte til å slå raskere. Man vil helst ta med seg alle valpene hjem, men (vanligvis) skal det bare være én. Den svarte, den svart-hvite eller kanskje den med det morsomme merket på brystet? Rådløsheten blir større og større. Denne artikkelen kan hjelpe deg med å finne svar på de vanligste spørsmålene som kommer opp i forbindelse med kjøp av valp.
5 min

Luftetur med hund ved karantene

Covid-19 forandrer hverdagen til mennesker verden over. Mange hundeeiere som holder seg i hjemmekarantene eller i hjemmeisolering for å ikke spre viruset videre, lurer samtidig på hvordan de kan forsørge hunden mens de er i karantene.
2 min

Potesokker og hundesko

Enhver hundeeier er kjent med dette: varm sand på stranden, is på veien om vinteren eller lange sykkelturer som sliter på de sensitive potene til den firbente yndlingen om sommeren. Potesokker har lenge være kjent i hundeslede-miljøet. Nå er både hundesokker og hundesko også tilgjengelig for "vanlige" hunder. Men hvordan finner man ut hvilke hundesko som passer best til hunden?
5 min

Valentinsdag med hund – Tips og gaveideer

Den 14. februar, dagen til ære for St. Valentin, dreier seg (nesten) alt om våre kjære. Nå for tiden feirer mange valentinsdagen ikke bare med sin partner, men gir også en oppmerksomhet til venner. Og dertil hører selvfølgelig også hunden eller katten! Her får du tips og gaveideer til valentinsdag med hund.

Å adoptere en hund fra dyrehjem

De som adopterer et dyr fra et dyrehjem, overtar et stort ansvar. For å kunne adoptere et dyr fra dyrehjemmet må bestemte forutsetninger være innfridd. For det første må selvsagt alle familiemedlemmene være enige om at hunden skal bli en del av familien. Dersom du har en hage må denne sikres, slik at hunden ikke kan stikke av. Et dyr som kommer fra et dyrehjem er vanligvis undersøkt, vaksinert, har fått ormekur og avhengig av aldreren også blitt kastrert. Dersom det er små barn i familien bør dere velge en hund som har en balansert og harmonisk karakter.

Tilvenningsfasen

Når hunden kommer hjem til deg, går den inn i en helt ny verden. Den vil trenge tid til å venne seg til de nye omgivelsene, og det er viktig at den får denne tiden. Dersom det allerede bor et annet dyr i hjemmet, kan det eventuelt oppstå problemer. Det kan for eksempel skje at dyrene ikke venner seg til hverandre. Dersom det er tilfelle må du under visse omstendigheter gi fra deg den nye tilkommeren igjen - selv om det er smertefullt for alle involverte.

Hundehold krever tid

Å få en hund innebærer at man bruker tid på å pleie den, gå lange turer og leke med den. Det er viktig å ta godt vare på hunden, og unngå å la den være alene i mange timer. Har du en valp må du også beregne mye tid på å lære den opp. En hundeskole anbefales for rasehunder.

Det koster penger å ha en hund

Fremtidige hundeeiere bør være klar over at det ikke er gratis å ha en hund. Fôr, pleie og veterinærregninger må betales. En hund trenger et visst grunnutstyr. Dette innebærer blant annet en soveplass, halsbånd og bånd, pleieprodukter, mat- og drikkeskåler, og leker. Et transportbur og et bilteppe er også praktisk å ha tilgjengelig. Alt dette summeres til en viss sum. Før du kjøper en hund bør du derfor vurdere om de finansielle forholdene åpner for å adoptere en hund.