Valentinsdag med hund – Tips og gaveideer

Valentinsdag med hund

Sjelevenner: mange ønsker å glede hunden sin på valentinsdagen.

Den 14. februar, dagen til ære for St. Valentin, dreier seg (nesten) alt om våre kjære. Nå for tiden feirer mange valentinsdagen ikke bare med sin partner, men gir også en oppmerksomhet til venner. Og dertil hører selvfølgelig også hunden eller katten! Her får du tips og gaveideer til valentinsdag med hund.

Tid: den fineste valentinsgaven til hunder

Hunder elsker å tilbringe tid med flokken sin. Og flokken – det er du! Uansett om du har en sofapotet eller et energibunt: alle hunder elsker felles aktivitet. Så hva med en lengre spasertur i skogen eller på fjellet? Gjør dere det uansett daglig? Da egner valentinsdagen seg godt til å starte en ny hobby!

Nesearbeid: følg nye spor

Liker hunden din å følge spor med nesen sin? Da kan dere jo ta en prøvetur som sporhund og hundefører. For eksempel med Mantrailing. Aller enklest fungerer dette med et kurs på hundeskolen. Fremfor alt jaktivrige hunder er fyr og flamme når de får lov til å følge sporene de finner på tur.

Du kan også selv forberede små snuseøvelser hjemme eller på spaserturen. Og etter turen kan dere ta en velfortjent hvil på sofaen med litt kos og en passende bok.

Agility: å mestre utfordringer sammen

Agility fremmer ikke bare hundens mentale og fysiske ferdigheter, men også båndet mellom dere. På et Agility-kurs overvinner dere forskjellige hinder sammen. Dere kan trene til en konkurranse, eller bare kose dere med øvelsene – bare følg nesen (eller magefølelsen).

De som har en hage, kan sette opp sin egen agility-bane med slalomstenger, hopphinder og tunneller, og starte treningen på valentinsdagen.

Finn ut mer om agility for små hunder eller generelt om hundetrening og hundesport.

Valentinsgave til hund © fesenko / stock.adobe.com
Hva gjemmer seg inni der, mon tro? Det finnes mange gaveideer for hunder til valentinsdagen.

Nye hundeleker til valentinsdag

Mange hunder elsker leker. Smak er som kjent forskjellig. Noen liker plysjleker og pipeleker, mens andre foretrekker ville ballleker. Også intelligensleker eller leketau står høyt i kurs. Hundeeiere vet best hvilket leketøy deres firbeinte vil glede seg mest over.

Du vil gi hunden din en spesiell overraskelse på valentinsdagen? Da finner du et utvalg av de fineste hundelekene til valentinsdagen her:

Plysjleker til valentinsdag

Ball eller kosedyr – du kan ikke bestemme deg? Hva med denne rosarøde massasjegrisen? Det er morsomt og pleier samtidig tennene. Ganske søt, men for liten? Med sin 35 centimeter lange kropp er Flamingoleken med tau et godt alternativ for større hunder.

Hundehjerter slår fortere: baller til valentinsdag

Hunden din elsker baller og har forstatt ingen Chuckit! Ultra Ball av naturgummi? Da er dette en perfekt valtentinsgave for din firbeinte yndling! Denne ballen spretter, flyter og motstår hardnakket tygging.

Tyggeleker

En klassiker til å tygge på er Kong Classic, som også egner seg til lek. Du kan for eksempel fylle den med en blanding av yoghurt og hundefôr eller for spesielle anledninger med tunfisk, og så fryse den. Da har du alltid en fin overraskelse klar for din firbeinte – også den 14. februar.

Leker for kloke hoder

Mange hunder storkoser seg med intelligensleker. For så snart leken er fylt er oppdraget klart: Finn godbitene – men hvordan? Det er et stort utvalg av intelligensleker med forskjellige vanskelighetsgrader.

Drømmer går i oppfyllelse – med disse hundesengene

Mange hunder liker å ligge mykt. Da egner valentinsdagen seg fremragende til å gi den firbeinte en gave som den vil elske i mange år. En hundekurv eller et teppe som beskytter sofaen gleder samtidig hundeeieren. Her er et utvalg av tepper som er perfekt for velentinsdagen med hund:

Fleeceteppet Pawty er et allsidig og koselig hundeteppe med et søtt potemønster. Med en størrelse på 150 x 120 centimeter byr den på nok plass til at hunden kan kose og drømme seg bort.

Ønsker du heller hjerter? Vetbed Isobed med hjerter og poter er sklisikkert, mykt og antiallergent.

Valntinsgaver for eldre hunder

Du ønsker å gi en eldre hund med helsemessige småproblemer noe til valentinsdagen? Da kan en ortopedisk hundeseng være et bra valg. Takket være “memory-foam” tilpasser sengen seg til hundens kropp. Leddene og virvelsøylen avlastes og får den hvilen de trenger. Den som vil gi hunden en egen liten sofa, kan alternativt velge en ortopedisk hundesofa istedet.

Vil du gi hunden din en seng med mye plysj, helst i rosa? Et optisk blikkfang til valentinsdagen med hund er uten tvil Koseseng Princess – med et ekstra stoffhjerte for å hvile hodet på.

For mye rosa? Ikke noe problem! Den kongelige kosesengen er også tilgjengelig i en blå variant: Koseseng Prince

Ønsker du å gi uttrykk for din kjærlighet for dyr i hjemmet ditt? For større hunder egner Trixie koseseng seg. Den er ikke bare myk, men gjør det også tydelig hva som er viktig i ditt liv med teksten “Pets leave paw prints on your Heart”.

Valentinsdag med hunden © filmbildfabrik / stock.adobe.com
Valentinsdagen er en perfekt anledning til å gi bort en hundeseng som hunden har glede av i årevis.

Hjertelige snacks for en fin valentinsdag med hund

Kjærlighet går som kjent gjennom (hunde-)magen. Med lekre snacks kan du alltid gjøre hunden din en glede – også på valentinsdagen. De egner seg også fremragende som belønningsgodbiter for felles trening. Til valentinsdagen anbefales godbiter i hjerteform, som for eksempel Bosch Goodies Light. Disse egner seg spesielt godt for hunder som har en tendens til å øke for mye i vekt eller allerede er overvektige.

På leting etter en valentinsgave for hundeeiere?

Du ønsker gi en spesiell valentinsgave til en hundeeier? Godbiter og leker egner seg spesielt godt. Aller best er det om du på forhånd finner ut av hva hunden tåler eller om den har spesielle forkjærligheter for enkelte råvarer.

De fleste hundene tåler kornfrie snacks som Dokas kjøttstykker av tørket ande- eller kyllingbrystfilet eller Wolf of Wilderness Raw Snacks.

Valpeeiere eller fremtidige valpeeiere vil ha stor glede av for eksempel Trixie Junior kosesett.

Våre mest populære artikler
6 min

Er hunden glad i meg? 10 tegn som beviser det

Hvis vi elsker noen, er vi selvsagt interessert i å vite om den andre parten føler det samme ovenfor oss. Mange ønsker å kunne lese tegnene som viser at de har en helt spesiell plass i hjertet til den firbente yndlingen sin. En hund har sin egen måte å uttrykke kjærligheten sin på, og kan heller ikke si «jeg elsker deg» ved å bruke ord. Hunder finner andre elskverdige veier for å vise at de er glad i oss. Det er enklere enn en tror å kjenne igjen disse tegnene – for ferdigheten til å forstå hundespråket slumrer i oss alle.

4 min

10 tegn på at hunden er lykkelig

Hvordan ser jeg at hunden min har det bra? Hvordan vet jeg at den har et godt liv og at jeg gjør alt riktig? Hva kjennetegner en lykkelig hund? Dette er spørsmål som mange hundeeiere ofte stiller seg.

4 min

Hundeår i menneskeår

Et hundeår er syv menneskeår: denne tommelfingerregelen har manifestert seg i mange hoder i løpet av de siste årene. Fullt så enkelt er det dog ikke, og vitenskapen har nå kommet med nye funn.