Hundetilbehør til sommeren

hund på stranden med badeball

Hvilke «must-haves» bør hunden ha til sommeren?

Selv om tittelen kanskje får deg til å tro det, så er denne artikkelen ikke en oppsummering av ting du absolutt må ha som hundeeier. Vi viser her derimot til produkter og utstyr som gjør sommeren enda bedre for menneskets beste venn!

dog keep cool hundepool
  • Dog Keep Cool hundebasseng

En ren fornøyelse for de firbente yndlingene våre om sommeren er hundebassenget Dog Pool Keep Cool. Her kan hundene leke og kose seg i sommervarmen så mye de vil. Bassenget er laget av slitesterk plast som tåler at hunden tumler rundt og leker seg i vannet av hjertens lyst. Det finnes heller ingen luftlommer som må blåses opp gjentatte ganger. Bunnen er sklisikker og sørger for at hunden ikke sklir rundt og skader seg – en skade kan nemlig kjapt sette en stopper for badegleden.

  • Keep Cool kjølematte

For at de pelskledde familiemedlemmene forblir “cool” selv på dager der det er veldig varmt, kan du legge fram kjølematten Keep Cool. Hunden din vil garantert takke deg for muligheten til å ta en god og avslappende lur på den. Kjølematten sørger for umiddelbar nedkjøling, og trenger ikke å lagres kjølig i forkant. Nedkjølingen skjer suksessiv, noe som betyr at hundens kroppstemperatur reguleres på skånsomt vis. Matten kan i tillegg brukes som puteinnlegg i kosesenger. Dersom du har en katt kan den generelt sett også bruke kjølematten – en forutsetning er at hunden gir den litt plass.

keep cool kühlmatte hund
hundeschwimmweste aus neopren
  • Redningsvest av neopren

Skal du ut på båteventyr sammen med hunden din anbefales det å bruke en redningsvest for den firbente passasjeren også. Med denne er hunden optimalt beskyttet på vannet. Uansett om dere er på seiltur, kanotur eller driver med stand-up paddling – med en redningsvest kan hunden din føle seg sikker på vannet uansett. Uten en redningsvest kan det alltid oppstå ubehagelige eller farlige situasjoner. Vesten har en anatomisk passform og er dermed meget komfortabel å ha på.

  • Pet Head Oatmeal potebalsam

På samme måte som vi pleier huden og hendene våre, vil også hunden bli glad for litt ekstrapleie for potene sine i ny og ne. Med Pet Head Oatmeal potebalsam blir dette lett som en lek. Ulike eksterne faktorer påvirker hundens poter negativt og sliter mye på dem. Dette kan for eksempel være varm asfalt om sommeren, eller strøsalt og kulde om vinteren. Hundens nese kan også pleies med dette skånsomme balsamet. Fuktighetsgivende olivenolje, pleiende shea butter, samt Aloe Vera sørger for at spesielt potene til yndlingen din får intensiv pleie. Potebalsamet lukter behagelig for både dyr og menneske, og dufter havre, mango og kokosolje. En annen viktig aspekt er at dette produktet er framstilt uten dyreforsøk – ethvert dyr fortjener tross alt et liv full av glede.

Pet Head Oatmeal Pfotenbalsam
kong aqua hundespielzeug
  • KONG Aqua hundeleke

Badeleker for hunder lover mye moro i vannet. KONG Aqua er en hundeleke som hopper rundt i vannet og animerer hunden til å jakte etter den. Hundeleken er meget godt egnet til å trene med hunden, og er perfekt for apporteringsleker. Leken er laget av robust naturgummi og kan kastes veldig langt, takket være tauet som er festet til den. Ved å fange og hente leken, får hunden også rørt skikkelig på seg. Signalfargen gjør det enkelt å finne igjen leken, dersom den for eksempel har havnet under tang i fjæra.

  • SnuggleSafe Mikrofiber hundehåndkle

Etter utstrakte lekestunder utendørs i vannet er det på tide å hoppe inn i bilen eller trekke innendørs igjen. For å forebygge at hunden bærer med seg vannet inn i stuen eller bagasjerommet, kan det være lurt å tørke den med et hundehåndkle. Varianten fra SnuggleSafe er laget av mikrofiber og har en svært høy absorberingsevne. Den tørker opptil fire ganger kjappere enn et vanlig håndkle. Dette er spesielt til å anbefale, i og med at de fleste hundene ikke har en altfor stor interesse i å vente lenge på å bli tørket før de kan hoppe inn i bilen eller tumle rundt i stuen. Fordi håndkleet enkelt kan brettes sammen og tar liten plass, er det også perfekt egnet for å ta med på tur. Det er tilgjengelig i to ulike størrelser.

hundetrinkbrunne
  • Drikkefontene

Akkurat som hos oss mennesker, er det også veldig viktig at hunden får i seg nok væske i løpet av en dag. Spesielt viktig er dette på sommeren når det er varmt ute. En drikkefontene vil animere hunden til å drikke mer. De praktiske fontenene produserer friskt, rennende vann hele tiden – akkurat slik hundene liker det. En vanlig vannskål har selvsagt også samme funksjon. Er dere på tur eller på reisefot bør du passe på at hunden alltid får nok vann – spesielt når det er varmt ute.

Vi håper at du fikk litt inspirasjon til de varme dagene som er i vente, og ønsker deg og din firbente bestevenn en kjempefin sommer!

Våre mest populære artikler
7 min

Er hunden glad i meg? 10 tegn som beviser det

Hvis vi elsker noen, er vi selvsagt interessert i å vite om den andre parten føler det samme ovenfor oss. Mange ønsker å kunne lese tegnene som viser at de har en helt spesiell plass i hjertet til den firbente yndlingen sin. En hund har sin egen måte å uttrykke kjærligheten sin på, og kan heller ikke si «jeg elsker deg» ved å bruke ord. Hunder finner andre elskverdige veier for å vise at de er glad i oss. Det er enklere enn en tror å kjenne igjen disse tegnene – for ferdigheten til å forstå hundespråket slumrer i oss alle.
6 min

10 tegn på at hunden er lykkelig

Hvordan ser jeg at hunden min har det bra? Hvordan vet jeg at den har et godt liv og at jeg gjør alt riktig? Hva kjennetegner en lykkelig hund? Dette er spørsmål som mange hundeeiere ofte stiller seg. Sannsynligheten for at den firbente bestevennen din er lykkelig, er spesielt høy dersom den er sysselsatt nok. Dette kan enkelt oppnås ved å tilbringe tid med hunden i form av for eksempel lek store deler av dagen. En annen ting som ikke kan nevnes ofte nok, er at høyverdig hundefôr og en tilpasset ernæring spiller en avgjørende rolle for den fysiske og mentale helsen til dyret - og dermed også for dens gemytt.
4 min

Hundeår i menneskeår

Et hundeår er syv menneskeår: denne tommelfingerregelen har manifestert seg i mange hoder i løpet av de siste årene. Fullt så enkelt er det dog ikke, og vitenskapen har nå kommet med nye funn.