Hundeernæring

Hundeernæring

Hjemmelaget hundekjeks

Det går riktignok raskere å kjøpe ferdige godbiter til hunden hos zooplus. Men det er langt fra like gøy som å lage de selv! Og det finnes flere gode grunner til å bake hundekjeks selv. Her kan du finne ut mer om nettopp disse grunnene, hvordan du får til hjemmelaget hundekjeks og hvordan de lagres på best mulig måte. I tillegg finner du oppskrifter på kjempegode hundekjeks, som yndlingen din garanter vil like.

6 min

Farlige matvarer for hunder

Selv om hunder historisk sett, og delvis fortsatt i dag, ofte har spist det som ble til overs av matrester, bør selvsagt bare maten som er bra for dem lande i hundeskålen. Det står ingenting i veien for at hunden får en liten bit av «menneskematen» i ny og ne, forutsatt en det er fremmende for hundens helse. Noen av matvarene som mennesker spiser er nemlig alt annet enn bra for de firbente samboerne våre, og kan til og med være vært giftige. Du som eier bør derfor ha god oversikt over hvilke matvarer som er farlig for hunden. Dersom hunden mot formodning likevel har spist noe giftig eller noe den ikke tåler, anbefales det å oppsøke en veterinær omgående. Veterinæren vil spørre hva og hvor mye hunden har spist, samt hvor lenge siden matinntaket fant sted. Basert på disse opplysningene kan veterinæren da innlede en passende terapi. Noen ganger kommer dog dessverre hjelpen for sent. Det er derfor desto viktigere at inntaket av matvarer som kan være farlige for hunden unngås i utgangspunktet. Dersom uhellet først er ute, bør du reagere meget kjapt for å forebygge alvorlige konsekvenser.
8 min

Fôring av valper

Kosthold og ernæring spiller en sentral rolle i livet. Det er derfor viktig å sørge for at hunden har et sunt og balansert kosthold allerede fra valpealderen. Slik legger du grunnlaget for en god fysisk og mental utvikling. Når det kommer til riktig fôring av valper er det imidlertid et par ting å tenke på.
7 min

Riktig ernæring for overvektige hunder

Hvem kan vel motstå det trofaste og tryglende blikket til en hund som vil ha noe godt? Noen godbiter her og et par middagsrester der kan da ikke være så ille? Selv om de fleste hundeeierne vet at overvekt er skadelig for hunden, tar de fleste først grep for sent. Kanskje er det fordi de ikke synes det er så alvorlig med et par kilo ekstra på hundekroppen, eller simpelthen fordi de ikke legger merke til at hunden begynner å lide av fedme.
8 min

Riktig hundefôr for eldre hunder

Når hunden din blir eldre kommer de første grå hårene frem og hundens bevegelser blir langsommere. Dette er en like stor del av hundelivet som av menneskelivet. Likevel kan du som eier gjøre mye for at hunden også får et godt liv i alderdommen. Et kosthold som er basert på de unike behovene til eldre hunder er en av disse tingene, og vil bidra til et liv full av vitalitet – uansett alder.
7 min

Riktig hundefôr ved leddsykdommer

Hunder elsker å være i bevegelse – enten det er snakk om de daglige spaserturene eller dedikert hundesport. Men hva skjer dersom bevegelse plutselig medfører smerter? Leddproblemer er i dag en av de vanligste helseplagene hos hunder. Hva du kan gjøre for å forebygge leddproblemer hos hunden din og hvordan du kan bruke hundens ernæring som hjelpemiddel får du vite her.
4 min

Trenger hunder et spesielt rasefôr?

Utvalget av hundefôr er enormt, og det er ikke alltid like lett å vite hvilken variant man bør velge. Spesielt rundt temaet rasefôr er det en del usikkerhet. Trenger hunden virkelig et rasespesifikt fôr? I denne artikkelen kan du lese om hvorfor det kan være en fordel å velge et fôr som er spesielt tilpasset behovene til de enkelte rasene.