Hundeernæring

12 min

Farlige matvarer for hunder

Ikke alt som vi mennesker spiser er også egnet for hundene våre. Noen ganger er allerede små mengder nok til å utgjøre en fare, men det andre ganger kommer an på varigheten eller tilberedelsen av matvarene. Få en oversikt over farlige matvarer for hunder samt hvilke næringsmidler hunden godt kan spise.
8 min

Fôring av valper

Kosthold og ernæring spiller en sentral rolle i livet. Det er derfor viktig å sørge for at hunden har et sunt og balansert kosthold allerede fra valpealderen. Slik legger du grunnlaget for en god fysisk og mental utvikling. Når det kommer til riktig fôring av valper er det imidlertid et par ting å tenke på.
6 min

Hjemmelaget hundeis – 7 enkle oppskrifter

På varme sommerdager fins det nesten ikke noe bedre enn en forfriskende is. Det viser også de lengtende blikkene til hunden på den frosne godbiten. Med våre oppskrifter kan du ganske enkelt lage hjemmelaget hundeis og glede yndlingen din med en sunn is-nytelse i sommer.
9 min

Hjemmelaget hundekjeks

Det går riktignok raskere å kjøpe ferdige godbiter til hunden hos zooplus. Men det er langt fra like gøy som å lage de selv! Og det finnes flere gode grunner til å bake hundekjeks selv. Her kan du finne ut mer om nettopp disse grunnene, hvordan du får til hjemmelaget hundekjeks og hvordan de lagres på best mulig måte. I tillegg finner du oppskrifter på kjempegode hundekjeks, som yndlingen din garanter vil like.
4 min

Hjemmelaget julekalender til hund

Julekalendere er noe av det beste med førjulstiden – å åpne en ny luke hver dag og glede seg over overraskelsen som gjemmer seg bak. Det er heller ikke veldig vanskelig å få til en hjemmelaget julekalender til hund. Med den blir ventetiden fram til juleaften enda triveligere!
7 min

Riktig ernæring for overvektige hunder

Hvem kan vel motstå det trofaste og tryglende blikket til en hund som vil ha noe godt? Noen godbiter her og et par middagsrester der kan da ikke være så ille? Selv om de fleste hundeeierne vet at overvekt er skadelig for hunden, tar de fleste først grep for sent. Kanskje er det fordi de ikke synes det er så alvorlig med et par kilo ekstra på hundekroppen, eller simpelthen fordi de ikke legger merke til at hunden begynner å lide av fedme.
5 min

Riktig fôrmengde til hund

Nå til dags er det ikke alltid like enkelt å holde styr på alle de ulike fôringsmetodene som finnes. Den som bestemmer seg for fullfôr kan ganske enkelt lese den anbefalte matmengden på forpakningen. Men hvordan beregner man fôrmengden til hunden når man bruker BARF- fôring eller vil kombinere forskjellige fôrtyper? Heldigvis kan du ved hjelp av et par formler enkelt bestemme din firbeintes energibehov.
8 min

Riktig hundefôr for eldre hunder

Når hunden din blir eldre kommer de første grå hårene frem og hundens bevegelser blir langsommere. Dette er en like stor del av hundelivet som av menneskelivet. Likevel kan du som eier gjøre mye for at hunden også får et godt liv i alderdommen. Et kosthold som er basert på de unike behovene til eldre hunder er en av disse tingene, og vil bidra til et liv full av vitalitet – uansett alder.
6 min

Riktig hundefôr ved leddsykdommer

Hunder elsker å være i bevegelse – enten det er snakk om de daglige spaserturene eller dedikert hundesport. Men hva skjer dersom bevegelse plutselig medfører smerter? Leddproblemer er i dag en av de vanligste helseplagene hos hunder. Hva du kan gjøre for å forebygge leddproblemer hos hunden din og hvordan du kan bruke hundens ernæring som hjelpemiddel får du vite her.
3 min

Trenger hunder et spesielt rasefôr?

Utvalget av hundefôr er enormt, og det er ikke alltid like lett å vite hvilken variant man bør velge. Spesielt rundt temaet rasefôr er det en del usikkerhet. Trenger hunden virkelig et rasespesifikt fôr? I denne artikkelen kan du lese om hvorfor det kan være en fordel å velge et fôr som er spesielt tilpasset behovene til de enkelte rasene.