Potesokker og hundesko

Golden Retriever med

Hvilke potesokker er best egnet for hunden min?

Enhver hundeeier er kjent med dette: varm sand på stranden, is på veien om vinteren eller lange sykkelturer som sliter på de sensitive potene til den firbente yndlingen om sommeren. Potesokker har lenge være kjent i hundeslede-miljøet. Nå er både hundesokker og hundesko også tilgjengelig for “vanlige” hunder. Men hvordan finner man ut hvilke hundesko som passer best til hunden?

Å velge passende potesokker

Hundesko finnes i en rekke ulike farger og fasonger: med borrelås, lisser eller stropper. Valget av de passende potesokkene er ikke minst avhengig av bruksområdet, samt størrelsen og vekten til hunden.

Derfor vil det første steget være å ta mål av hundens poter. Det er det bredeste stedet på poten som vil være utslagsgivende for størrelsen på potesokkene. Det kan ofte være lettest å tegne opp omrissene av potene på et papir for å så ta de eksakte målene.

Pass på å velge riktig størrelse når du kjøper hundesko. Utover det bør du også ta en nærmere titt på materialene som de er laget av. Hunden bør ikke begrenses i bevegelsene sine når den har på potesokker. I tillegg bør de være vanntette og ha gode pusteegenskaper. Til å begynne med bør du bruke god tid på å venne hunden til det nye skotøyet sitt. Etter en liten tilvenningsperiode, bør det ikke være noe problem for hunden å gå rundt med potesokkene sine.

Dalmatiner med hundesko

Når er det nødvendig med potesokker?

potesokker og hundesko

Dersom hunden har sår på poten kan det være hensiktsmessig med hundesko. Såret blir beskyttet mot smuss og forurensninger, og potesokken bidrar dermed også til en hurtigere sårhelingsprosess. Om vinteren beskytter potesokker mot både kulde, is og strøsalt og grus. På samme måte som de beskytter mot kulde, kan potesokker også beskytte mot varme som kommer fra for eksempel varm sand aller asfalt.

Viktig å huske: potesokker bør kun benyttes dersom hunden drar nytte av det, og skal aldri bli brukt til kun moterelaterte formål.

Ser du etter andre hundeklær til din firbente bestevenn? Da anbefaler vi at du tar en titt på utvalget av hundejakker, -gensere og dekken hos zooplus.no!

Våre mest populære artikler
7 min

Er hunden glad i meg? 10 tegn som beviser det

Hvis vi elsker noen, er vi selvsagt interessert i å vite om den andre parten føler det samme ovenfor oss. Mange ønsker å kunne lese tegnene som viser at de har en helt spesiell plass i hjertet til den firbente yndlingen sin. En hund har sin egen måte å uttrykke kjærligheten sin på, og kan heller ikke si «jeg elsker deg» ved å bruke ord. Hunder finner andre elskverdige veier for å vise at de er glad i oss. Det er enklere enn en tror å kjenne igjen disse tegnene – for ferdigheten til å forstå hundespråket slumrer i oss alle.
6 min

10 tegn på at hunden er lykkelig

Hvordan ser jeg at hunden min har det bra? Hvordan vet jeg at den har et godt liv og at jeg gjør alt riktig? Hva kjennetegner en lykkelig hund? Dette er spørsmål som mange hundeeiere ofte stiller seg. Sannsynligheten for at den firbente bestevennen din er lykkelig, er spesielt høy dersom den er sysselsatt nok. Dette kan enkelt oppnås ved å tilbringe tid med hunden i form av for eksempel lek store deler av dagen. En annen ting som ikke kan nevnes ofte nok, er at høyverdig hundefôr og en tilpasset ernæring spiller en avgjørende rolle for den fysiske og mentale helsen til dyret - og dermed også for dens gemytt.
4 min

Hundeår i menneskeår

Et hundeår er syv menneskeår: denne tommelfingerregelen har manifestert seg i mange hoder i løpet av de siste årene. Fullt så enkelt er det dog ikke, og vitenskapen har nå kommet med nye funn.