Hundenavn – hva skal hunden hete?

Brun valp

Hundenavn

Opp gjennom tiden har hunder stadig mer blitt til trofaste følgesvenner for menneskene, samt fullverdige familiemedlemmer. Denne sterke forbindelsen gjenspeiles også i de intensive anstrengelsene for å finne et passende hundenavn. Å komme fram til et navn er ikke alltid like lett og blir ofte til en tålmodighetsprøve for matmor og matfar. Den ene foretrekker klassiske navn, den andre ønsker heller noe unikt og utenom det vanlige.

Hund bak åpen bok

Tips til å finne et passende hundenavn:

  • Navnet bør passe til både hundens personlighet, kjønn og rase.
  • Da hunder legger stor vekt på uttalen, bør navnet velges slik at det har en høy gjenkjennelighet og lett uttale. Navn med harde bokstaver i begynnelsen og vokaler på slutten er lette for hunden å høre (som for eksempel Sammy).
  • Generelt er navn med en eller to stavelser best, i og med at de lett kan skilles fra kommandoer og er praktiske for å tilkalle hunden.
  • Hundenavn bør ikke likne på kommandoer, da hunden fort kan forveksle dem («Tom» likner for eksempel kommandoen «kom»).
  • Å endre hundens navn bør helst unngås. Hunder venner seg fort til navnet sitt og overgangen til et nytt navn krever mye tid og innsats.
  • Sett av litt tid til å finne et hundenavn. Bli kjent med hunden og dens personlighet for å bestemme et navn som passer.
  • For å venne en ung eller ny hund til navnet sitt, bør den assosiere noe positivt med det. Når hunden klappes eller belønnes er det derfor bra å alltid gjenta hundenavnet.

Et lite tips fra zooplus! Med et personlig halsbånd eller halsbåndanheng med hundens navn blir den alltid tilsnakket med riktig navn. Øvrige produkter til menneskets beste venn finner du i hundeavdelingen hos zooplus!

Våre mest populære artikler
7 min

Er hunden glad i meg? 10 tegn som beviser det

Hvis vi elsker noen, er vi selvsagt interessert i å vite om den andre parten føler det samme ovenfor oss. Mange ønsker å kunne lese tegnene som viser at de har en helt spesiell plass i hjertet til den firbente yndlingen sin. En hund har sin egen måte å uttrykke kjærligheten sin på, og kan heller ikke si «jeg elsker deg» ved å bruke ord. Hunder finner andre elskverdige veier for å vise at de er glad i oss. Det er enklere enn en tror å kjenne igjen disse tegnene – for ferdigheten til å forstå hundespråket slumrer i oss alle.
6 min

10 tegn på at hunden er lykkelig

Hvordan ser jeg at hunden min har det bra? Hvordan vet jeg at den har et godt liv og at jeg gjør alt riktig? Hva kjennetegner en lykkelig hund? Dette er spørsmål som mange hundeeiere ofte stiller seg. Sannsynligheten for at den firbente bestevennen din er lykkelig, er spesielt høy dersom den er sysselsatt nok. Dette kan enkelt oppnås ved å tilbringe tid med hunden i form av for eksempel lek store deler av dagen. En annen ting som ikke kan nevnes ofte nok, er at høyverdig hundefôr og en tilpasset ernæring spiller en avgjørende rolle for den fysiske og mentale helsen til dyret - og dermed også for dens gemytt.
4 min

Hundeår i menneskeår

Et hundeår er syv menneskeår: denne tommelfingerregelen har manifestert seg i mange hoder i løpet av de siste årene. Fullt så enkelt er det dog ikke, og vitenskapen har nå kommet med nye funn.