Reise med hund

For mange er ferien tiden for å reise. Men hvem liker vel å la den firbente bestevennen sin være igjen hjemme? Mange tar med seg hunden sin på ferieturen. For at ferien skal være avslappende og så stressfri som mulig, er det viktig å forberede seg godt på forhånd. Det er nemlig ikke bare vi som må pakke en koffert med det vi trenger - hunden må også ha sin egen bagasje. Men hva har hunden behov for på reise? Hvilke aspekter må man ta høyde for når en planlegger turen? Og hvor skal reisen gå? Les mer

10 min

Camping med hund

Enten det er bobil, campingvogn eller telt, én ting er sikkert: Camping er mer populært blant ferierende enn noen gang før. Men kan man dra på campingferie med hund? Hvordan finner jeg hundevennlige campingplasser? Hvordan transporterer jeg hunder i bobilen og hvor sover den firbeinte i teltet? Finn ut alt det viktige om camping med hund i denne artikkelen!
2 min

Fly med hund

Uansett om du skal flytte til en annen kontinent eller på en lengre ferie et sted som ligger langt unna: enkelte ganger er det ikke mulig å unngå å fly med hunden. En flytur innebærer dog alltid stress for dyret. Det samme gjelder tilvenningen til nye omgivelser eller et ukjent klima. Denne risikoen bør derfor ikke inngås uten videre. Dersom alle faktorene er tatt i betrakning og reisen er godt forberedt, kan den dog bli overkommelig for det firbente familiemedlemmet ditt.
6 min

Reise med hund – bil eller fly?

Mange hundeeiere ønsker å ta med seg den firbente følgesvennen sin overalt. Så lenge det handler om aktiviteter eller utflukter i hjembyen er det nesten en selvfølge at hunden blir med på tur. Men hvordan blir det når hunden skal være med på lengre reiser? Hvilke muligheter finnes det dersom dere for eksempel skal flytte et sted som ligger langt unna? Er det mulig å ta med hunden på fly? Eller bør du heller ta med hunden i bilen på lange turer?
2 min

Reisesyke hos hunder

Ikke alle dyr tåler moderne transportmidler som bil, buss, tog eller fly like bra. Slik som noen mennesker, kan også enkelte dyr plages av reisesyke støtt og stadig. Det kan nesten virke som om organismen kun kommer overens med tradisjonelle fremkomstmidler som sykkel eller det å gå til fots.

Innreisebestemmelser

Før du bestemmer deg for et reisemål, bør du i første omgang ta en titt på innreisebestemmelsene for kjæledyr i det respektive landet. Innenfor EU-området finnes det for det meste enhetlige regler. Blant annet krever disse reglene at dyret må ha et EU-kjæledyrpass som entydig kan tilordnes dyret, og som må tas med dersom hunden krysser landegrenser. I tillegg må hunden ha en mikrochip eller en tatovering til identifikasjon og være vaksinert mot rabies. Siden 2011 må alle dyr ha en elektronisk lesbar mikrochip.

OBS!

Skal du reise tilbake til et EU-land etter å ha vært i et land der rabies-statusen er ukjent, er det nødvendig med en blodundersøkelse. Denne må gjennomføres før avreisen.

Viktige overveielser før reisen

For å unngå uønskede overraskelser når dere kommer fram, bør det på forhånd avklares om det er lov med hunder på overnattingsstedet eller hotellet deres, og om det krevet et gebyr for den firbente gjesten.

Undersøk på forhånd hvordan værforholdene er dit dere drar, og om det er tilstrekkelig med turterreng, plass til løping og/ eller bademuligheter i nærheten.

Finnes det en veterinær i nærheten dersom det skulle være behov for akutt hjelp, og hvis ja - hvor finner dere den?

Beskyttelse mot flått og andre parasitter er spesielt viktig i utlandet. Hør med veterinæren din om hvilke beskyttelsesmidler som finnes og er nødvendig. Børste, flåttpinsett og loppekam bør uansett bli med i bagasjen.

Det er svært viktig å ta med medikamenter som hunden inntar til vanlig, samt et reiseapotek for nødstilfeller.

Utover det er det lurt å ha et halsbåndanheng med adressen til både feriestedet og hjemmet - slik er det lettere å tilordne hunden dersom den blir borte.

For at hunden din skal ha det komfortabelt og slappe av, bør du også ta med en kjent hundepute eller hundeseng, samt noen av hundens leker.