Hjemmekontor med hund
© Halfpoint / stock.adobe.com
Samfunnet blir stadig mer digitalisert – og stadig flere har muligheten til å jobbe hjemmefra. Dette inkluderer ansatte, frilansere og mange selvstendig næringsdrivende. Samtidig har utviklingen rundt Corona-utbruddet ført til at det for mange har blitt nødvendig å jobbe hjemmefra. For noen hundeeiere kan dette dog fort bli til en utfordring. Men med god planlegging og litt inspirasjon vil hunden bli en berikelse for hjemmekontoret. Følgende tips vil bidra til at du og den firbente bestevennen din får avslappede arbeidsdager sammen!
Innhold
En god start
Ønsker du å ha hjemmekontor med hund? Sett i gang – nemlig med å komme dere ut! Kun en hund som er tilstrekkelig sysselsatt, er en tilfreds hund. Bruk tiden som du sparer på å dra til og fra jobb på lengre spaserturer med hunden din. Om sommeren kan den lengste turen med fordel være om morgenen, slik at turen på dagtid blir kortere. Avhengig av treningsnivået til deg og hunden din, kan dere vurdere å gi arbeidsdagen en pangstart med en joggetur, etterfulgt av en god, sunn frokost. Frisk luft og bevegelse bidrar til at du kan konsentrere deg bedre, samtidig som hunden din kan slappe av og kose seg. Dette gjelder selvsagt ikke bare for hjemmekontoret, men kan hjelpe ethvert eier-hund-par til en positiv start på dagen.
En koselig soveplass
Like viktig som en god kontorstol er for deg, er en fast og koselig soveplass for hunden din. Venn hunden til at dette stedet signaliserer «avslapping uten oppmerksomhet fra menneskene» – hunden vil lære dette ganske kjapt. En hule eller et komfortabelt innebur gir hunden gode muligheter til å trekke seg tilbake. I hjemmet er dette samtidig mindre viktig enn for hunder som er med deg på jobb. Pass på at hundeputen eller hundesengen er komfortabel. Dersom hunden din har en tendens til å holde vakt, kan en plass ved for eksempel verandadøren animere den til å bjeffe. I et slikt tilfelle er det bedre å velge en soveplass som ikke er av like stor strategisk betydning. Likevel bør hunden ikke være nødt til å tilbringe hele arbeidsdagen der – la den gå rundt og lete etter alternative yndlingsplasser. Dersom du må konsentrere deg ekstra mye i en periode, kan det være praktisk å ha en kommando – for eksempel «Siesta» – som forteller hunden at den må legge seg ned og bli på plassen sin en liten stund.
Hjemmekontor med hund: er arbeidsrommet hundesikkert?
Spesielt hos valper og svært lekne hunder gjelder det å passe på at hunden ikke kan bite i noe farlig som befinner seg i arbeidsrommet. Dette omfatter spesielt kabler fra datamaskinen, skriveren eller telefonen. En kabelbeskyttelse kan hjelpe her. Tydeliggjør at området bak datamaskinen er en tabusone. Videre kan søppelbøtten samt området rundt skjule farer. Søppelbøtter som brukes på kontoret er ofte åpne, slik at nysgjerrige hundeneser fort finner ut om det lander noe spennende i den. Hold derfor et øye med det firbente familiemedlemmet ditt. Dersom den har en tendens til å undersøke søppelbøtten, pass på at du ikke kaster noe som kan svelges i den. Du bør også være litt ekstra påpasselig med viskelær, binders eller teip som kan falle ned.
Er en hund egnet for et fleksibelt kontor?
Stadig flere bedrifter tilbyr muligheten til å jobbe hjemmefra enkelte dager. De andre dagene er de ansatte tilstede på jobb. Dette fleksible kontor-konseptet er spesielt egnet for hundeeiere som også kan ta med hunden på firmakontoret de dagene det gjelder. Det samme er tilfellet for de som har andre alternativ for hvor hunden kan oppholde seg på dagtid – for eksempel en hundebarnehage. Hunder er avhengige av sosial kontakt, og bør ikke regelmessig være alene mer enn fire eller fem timer i strekk. Selv om du for øyeblikket kan ta med hunden din på jobb eller jobber hjemmefra, bør du overveie om det finnes andre alternativ for hunden dersom denne situasjonen på et punkt skulle endre seg.
Lunsjpause – ut på tur!
Å jobbe hjemmefra betyr ofte mer fleksibilitet, også når det kommer til hvordan lunsjpausen ser ut. De som kun gikk en liten tur om morgenen, bør senest ta seg tid til en lang luftetur med hunden i lunsjpausen. Har dere en park eller en skog i nærheten, er det desto bedre. Også ulik hundesport som flyball eller apporteringsleker kompletterer turen perfekt. Slik får yndlingen din ikke bare fysisk aktivitet, men får også trent de mentale ferdighetene sine. Dersom du har en hage, kan dere i tillegg leke dere der.
5-minutters-trening
De fleste som sitter å jobber med en datamaskin hele dagen, kjenner til produktivitetsdypet som oppstår etter hvert. Istedenfor å spise en sjokoladebar eller se på morsomme hundevideoer, kan du heller bruke tiden til å øve små triks med hunden din. Dette kan for eksempel være «Gi labb» eller «rull rundt». Kan ikke hunden din begeistres for hundetriks? Bruk leiligheten til en liten snuselek, eller tren på hverdagslydighet, som for eksempel «bli» samtidig som du kaster en leke. Så snart du gir kommando til at hunden kan hente leken, får den lov til å hente den til deg. Det finnes mange ideer til lek som samtidig inneholder treningselementer. Bytt øvelsene regelmessig.
Hvilke hundeleker egner seg for hjemmekontor med hund?
Felles lek er gøy og styrker forbindelsen mellom hund og eier. Når du jobber hjemmefra, må hunden dog være i stand til å sysselsette seg selv i perioder. Her hjelper det å ha et utvalg av intelligensleker og tyggeleker tilgjengelig. Nedenfor er et par muligheter:
- Intelligensleker og hjernetrim hvor hunder kan finne små godbiter ved å trykke, dra eller snuse rundt for å finne bitene
- Leketepper for hunder som elsker å snuse
- Baller som kan fylles med godbiter animerer hunden til å løpe rundt (men bråker litt mer)
- Lydløse, myke plysjleker
Pass på at hunden ikke ødelegger leken og svelger løse biter av den. For hunder som er veldig glad i å tygge, finnes det lekre tyggesnacks som varer lenge.
Å tygge er beroligende for hunder i hjemmekontor
Mange hunder elsker å tygge. Dette tilfredsstiller det naturlige tyggebehovet som hundene har, og virker samtidig beroligende. Det anbefales derfor å ha et par tyggealternativ tilgjengelig hjemme, som du kan tilby hunden din ved behov. Har du en viktig telefonsamtale eller en videokonferanse som starter snart? Gi hunden noe å tygge på rett før den starter. Passende alternativ er for eksempel naturlige hundesnacks – disse byr på langvarig tyggeglede for hunden. Også spesielle hundebein eller tannpleiesnacks egner seg utmerket. Pass på at hunden ikke svelger store biter i sin helhet. For hunder som har en tendens til å sluke i seg mat, kan det være lurt å velge lange eller tykke tyggebein. Når de nærmer seg slutten kan du så ta de bort igjen. Et annet bra alternativ leker av naturgummi som kan fylles med smakfulle godbiter eller posteier for hunder.
Motstå hundeblikket
Du jobber konsentrert, og hunden fikserer deg med blikket sitt mens den holder leken sin i munnen? Klar beskjed: «lek med meg!» Den som nå gir etter, kommer til å bli distrahert fra jobben sin oftere fremover. Selv om det kan være vanskelig: send hunden tilbake til plassen sin. Det er bedre at du bestemmer når leke- eller treningstiden starter og slutter. Her er det viktig å se til at disse enhetene planlegges i tråd med hundens behov, slik at yndlingen din stimuleres tilstrekkelig. Pausene for lufteturene bør også tilpasses de individuelle behovene til hunden. Unge hunder bør få dra ut en liten tur hver eller annenhver time. Eldre hunder bør få muligheten til å lufte seg senest etter fem timer.
Vi ønsker deg mye glede i hjemmekontoret med hund!
Er hunden glad i meg? 10 tegn som beviser det
Hvis vi elsker noen, er vi selvsagt interessert i å vite om den andre parten føler det samme ovenfor oss. Mange ønsker å kunne lese tegnene som viser at de har en helt spesiell plass i hjertet til den firbente yndlingen sin. En hund har sin egen måte å uttrykke kjærligheten sin på, og kan heller ikke si «jeg elsker deg» ved å bruke ord. Hunder finner andre elskverdige veier for å vise at de er glad i oss. Det er enklere enn en tror å kjenne igjen disse tegnene – for ferdigheten til å forstå hundespråket slumrer i oss alle.
10 tegn på at hunden er lykkelig
Hvordan ser jeg at hunden min har det bra? Hvordan vet jeg at den har et godt liv og at jeg gjør alt riktig? Hva kjennetegner en lykkelig hund? Dette er spørsmål som mange hundeeiere ofte stiller seg.
Hundeår i menneskeår
Et hundeår er syv menneskeår: denne tommelfingerregelen har manifestert seg i mange hoder i løpet av de siste årene. Fullt så enkelt er det dog ikke, og vitenskapen har nå kommet med nye funn.