Hundesport og lek

Fysisk aktivitet er viktig og helt uunnværlig for hunder. For alle som trenger litt mer action ved siden av de vanlige spaserturene, finnes det mange sportslige alternativer. Men hva nøyaktig er hundesport? Og hvilken form er passer best for deg og ditt kjæledyr? Her finner du ut hvorfor du ikke bør gå glipp av hundesport! Les mer

2 min

Agility for hunder

Sie wollen etwas mehr mit Ihrem Vierbeiner erleben? Dann ist der moderne Hundesport "Agility" für Sie vielleicht genau das Richtige!
7 min

Agility med små hunder

Kun noe for store hunder? Langt ifra! Også små hunder kan stortrives med agility. Om din lille følgesvenn på fire poter er egnet for den raske hundesporten og hvilke fem faktorer du bør vurdere i forkant, kan du lese mer om her.
6 min

Gå tur med hund – tips for en bedre tur

Ut på tur! For hunder er de daglige lufteturene med menneskene sine ofte dagens høydepunkter. I beste fall handler det ikke bare om bevegelse og det at hunden kan gjøre fra seg. De som gjør turen med hunden til noe avvekslingsrikt kan kombinere fysisk og metal aktivitet med trening og mye moro.
6 min

Hundetrim – slik opprettholdes idealvekten

Kjærlighet går som kjent gjennom magen, og dette gjelder også for de firbeinte vennene våre. Men noe som er kjærlig ment, ender dessverre ofte med overvekt. Med din hjelp og et tilpasset treningsprogram kan hunden redusere overvekten, samtidig som den får en økt mobilitet og livskvalitet. Vi viser deg øvelser for hundetrim som kan forbedre hundens kondisjon og også vil gjøre deg godt.
3 min

Lek med hunden

Man bør ikke bare leke med hunden sin ofte, men også variert. Å overanstrenge hunden med eksempelvis for vanskelige oppgaver eller for lange lekeenheter, bør unngås like mye som å understimulere dyrene med kjedelige eller monotone leker. Leken bør ta utgangspunkt i hundens ferdigheter og behov. Selv om én hund kanskje foretrekker å hente pinnen, liker andre kanskje heller dradueller med tyggeleker. Uansett hvilken type lek yndlingen din foretrekker, er det viktig for enhver hundeeier er å se når hunden oppfordrer til lek. Dette kan skje på ulike måter.
15 min

Oversikt over ulike typer hundesport

Sport er like viktig for helsen til både mennesker og hunder. Men hundesport er mye mer enn bare det å fremme hundens fysiske kondisjon. Det er moro, bevegelse, mentalt arbeid, konkurranse, opplæring og sosial interaksjon på en og samme tid. Men hvilke typer hundesport finnes det? Og hvilken type sport passer best for deg og din hund? Her får du en oversikt over de mest kjente hundesportene.
3 min

Sykle med hund

Hva er vel bedre enn en avslappende sykkeltur når det er fint og varmt ute? Og når din firbente yndling kan bli med på turen er det enda morsommere! Men hvordan venner man hunden til å løpe ved siden av en sykkel, og hva bør man ta høyde for når en ønsker å sykle med hund?

Sport for hunder - hva går det egentlig ut på?

Hundesport er ganske enkelt alle aktivitetene der hund og eier kan trene sammen. Moro, bevegelse og mosjon er fellesnevneren og hovedfokus.

Hvilke fordeler har hundesport for hund og eier?

Hunder trenger mye mosjon. Hundesport er den ideelle måten å utfordre din egen hund på - både fysisk og mentalt. Hunden din vil være mer avslappet og balansert, noe som også reflekteres i hans oppførsel. Enkelte hunderaser må faktisk utfordres fysisk for å forebygge negativ adferd.

I tillegg er hundesport også spesielt effektiv for å styrke og forsterke båndet mellom mennesker og dyr. Ved at hund og eier må jobbe sammen for å oppnå ønskede resultater, oppstår et mye tettere bånd mellom dem.

Med en hund ved din side har du en gratis og nådeløs treningspartner, som motiverer deg med noen bjeff og som ikke tillater noen unnskyldninger. Overvinn dørstokkmilen sammen!

Hvilken hundesport passer best?

Mulighetene som du kan velge mellom er mange. Målet bør imidlertid alltid være å velge aktiviteter som er tilpasset hundens fysiske tilstand og temperament. Selvfølgelig er også rasen og den individuelle karakteren til hunden din avgjørende. Utover tilstrekkelig fysisk trening, kan de firebente vennene også tilbys aktiviteter som i økende grad er knyttet til evnen til å lære og konsentrere seg.

Og hvis hunden din har vært en flink bisk og har gjort alt riktig, bør du ikke glemme belønningen!