Kattesport og lek

Kattesport og lek

Fysisk aktivitet for katter: Slik lykkes det med idealvekten

Finn ut hva som vekker jaktinstinktet hos katten din for å sørge for mer aktivitet i hverdagen. Et par godbiter for mye og for lite lek som kompensasjon sørger raskt for noen ekstra kilo. Da er spørsmålet: Finnes det ikke også sport for katter? Her får du fem øvelser som sørger for mer fysisk aktivitet hos katten og som bidrar til å bli kvitt de ekstra kiloene.

3 min

Hjernetrim & intelligensleker for katter

For mange er katter som levende kosedyr: de er myke, elsker menneskelig nærvær og blir gjerne skjemt bort. Det som mange katteeiere imidlertid glemmer er at katter innerst inne er ville dyr. Et liv på sofaen vil derfor sjeldent være tilfredsstillende. Ville katter som lever fritt i naturen sysselsetter seg selv. For eksempel krever hvert måltid ofte en timelang jakt etter byttet. Dag etter dag tilbringer de tiden sin med å ligge på lur, gjemme eller forsvare seg. Roen som våre huskatter nyter er unntaket for disse kattene og inntreffer svært sjeldent. Så selv etter flere hundre år samliv med mennesker er kattene våre fortsatt små villdyr, både hva gjelder vesen og kroppsbygning. Nettopp derfor har de også lignende krav som deres slektinger i naturen.
5 min

Laserpointer for katter

Det finnes delte meninger vedrørende spørsmålet om laserpointere er egnet som katteleke eller ikke. I denne artikkelen kan du lese om fordelene og ulempene som laserpointere har for katten, slik at du kan ta en beslutning som kommer pelsnøstet ditt til gode.