Hundehold

Uansett om du kjøper en hund fra en oppdretter eller adoperer en fra et dyrehjem - for at hunden raskt skal føle seg som hjemme er det viktig med god forberedelse. Les mer

Hundehold

10 tegn på at hunden er lykkelig

Hvordan ser jeg at hunden min har det bra? Hvordan vet jeg at den har et godt liv og at jeg gjør alt riktig? Hva kjennetegner en lykkelig hund? Dette er spørsmål som mange hundeeiere ofte stiller seg. Sannsynligheten for at den firbente bestevennen din er lykkelig, er spesielt høy dersom den er sysselsatt nok. Dette kan enkelt oppnås ved å tilbringe tid med hunden i form av for eksempel lek store deler av dagen. En annen ting som ikke kan nevnes ofte nok, er at høyverdig hundefôr og en tilpasset ernæring spiller en avgjørende rolle for den fysiske og mentale helsen til dyret - og dermed også for dens gemytt.

Familiehunder: populære raser & tips

En trofast følgesvenn, lekekamerat og trøstevenn: barn elsker hunder og nesten alle ønsker seg en egen pelskledd bestevenn på fire poter. For at samlivet mellom barn og hund skal bli så fint og avslappende som mulig, er det et par ting dere bør tenke på. Her får du mange gode tips og informasjon om raser som passer utmerket til familier med barn.

Hunder på jobb

Den kan verken lese mail eller ta telefonen. Men en hund på jobb kan likevel øke produktiviteten og velbehaget til medarbeiderne betraktelig. Hvordan dette fungerer, hvilke rettigheter du som hundeeier og arbeidstaker har, og hvordan du kan overbevise sjefen og kollegaene dine om fordelene ved å ha en hund på jobb, kan du lese mer om i denne artikkelen.

7 grunner til at hunder gjør livet bedre

De fleste hundeeierne kan neppe forestille seg et liv uten hund. Som menneskets beste venn er hunden alltid ved vår side. Faktisk hjelper hundene oss på mange ulike områder, ofte også uten at vi i det hele tatt er bevisst på det. Her får du vite syv grunner som viser at hunder gjørt livene våre bedre.

Hundetilbehør til sommeren

Selv om tittelen kanskje får deg til å tro det, så er denne artikkelen ikke en oppsummering av ting du absolutt må ha som hundeeier. Vi viser her derimot til produkter og utstyr som gjør sommeren enda bedre for menneskets beste venn!

Å tilvenne valper: tips og grunnleggende utstyr

Har du bestemt deg for å få deg en hund? Gratulerer! Hvis du vil ha en rolig og avslappet start hjemme, er det best å forberede alt før valpen flytter inn. I tillegg til å bli kjent med riktig hundetrening og hold av hund, bør du også kjenne til basisutstyret som en hundeeier bør ha. Dersom det er din første hund, anbefales det å bruke ventetiden på å tilegne seg kunnskap om alt hunden trenger for å føle seg komfortabel og vel i sitt fremtidige hjem. Skaff deg basistilbehøret før valpen flytter inn – så er du perfekt rustet før den første og spennende tiden sammen med valpen! Nedenfor har vi samlet noen nyttige tips om det viktigste tilbehøret for det nye livet med valpen din!

Å adoptere en hund fra dyrehjem

De som adopterer et dyr fra et dyrehjem, overtar et stort ansvar. For å kunne adoptere et dyr fra dyrehjemmet må bestemte forutsetninger være innfridd. For det første må selvsagt alle familiemedlemmene være enige om at hunden skal bli en del av familien. Dersom du har en hage må denne sikres, slik at hunden ikke kan stikke av. Et dyr som kommer fra et dyrehjem er vanligvis undersøkt, vaksinert, har fått ormekur og avhengig av aldreren også blitt kastrert. Dersom det er små barn i familien bør dere velge en hund som har en balansert og harmonisk karakter.

Tilvenningsfasen

Når hunden kommer hjem til deg, går den inn i en helt ny verden. Den vil trenge tid til å venne seg til de nye omgivelsene, og det er viktig at den får denne tiden. Dersom det allerede bor et annet dyr i hjemmet, kan det eventuelt oppstå problemer. Det kan for eksempel skje at dyrene ikke venner seg til hverandre. Dersom det er tilfelle må du under visse omstendigheter gi fra deg den nye tilkommeren igjen - selv om det er smertefullt for alle involverte.

Hundehold krever tid

Å få en hund innebærer at man bruker tid på å pleie den, gå lange turer og leke med den. Det er viktig å ta godt vare på hunden, og unngå å la den være alene i mange timer. Har du en valp må du også beregne mye tid på å lære den opp. En hundeskole anbefales for rasehunder.

Det koster penger å ha en hund

Fremtidige hundeeiere bør være klar over at det ikke er gratis å ha en hund. Fôr, pleie og veterinærregninger må betales. En hund trenger et visst grunnutstyr. Dette innebærer blant annet en soveplass, halsbånd og bånd, pleieprodukter, mat- og drikkeskåler, og leker. Et transportbur og et bilteppe er også praktisk å ha tilgjengelig. Alt dette summeres til en viss sum. Før du kjøper en hund bør du derfor vurdere om de finansielle forholdene åpner for å adoptere en hund.