Kattehold

5 min

10 sikre tegn på at katten din elsker deg

På grunn av dens hemmelighetsfulle og vekslende vesen, viser katten noen ganger mer, andre ganger mindre at den elsker eieren sin. Ofte vil kattens kjærlighetserklæring også komme mer subtilt til syne, enn for eksempel hos hunder. De som kjenner katten sin vil likevel være i stand til å kjenne igjen tegnene som viser at katten er glad i en. Jo mer du stoler på instinktene dine, – slik katten selv også gjør – desto bedre vil du kunne se hvor mye pelsnøstet ditt elsker deg.

4 min

10 tegn på at katten er lykkelig

Når du elsker noen, vil du at de skal være lykkelige - og du er sannsynligvis villig til å gjøre mye for å bidra til den lykken. Selvfølgelig gjelder dette også for våre katter som vi deler livet med. Tross alt gjør de jo oss også ganske glade.

10 min

10 Tips til enda bedre kattebilder

Katter er blant de mest populære fotomotivene som finnes. Bilder av uttrykksfulle øyner, fløyelsmyke poter, skinnende pels og deres grasiøse væremåte fasinerer oss gang på gang. Problemet er at de firbente modellene er ganske egenrådige. Hvordan du likevel kan få til et perfekt kattebilde, får du vite i denne artikkelen.

5 min

6 grunner til å ikke gi en katt i julegave

Barna dine har skrevet "en katt" på ønskelisten sin? Eller noen i familien din, som for eksempel broren eller søsteren din, synes at de små kattungene er "så søte"? Da er det ofte en nærliggende tanke å gi bort en katt i julegave. Hvorfor dette ikke er en god ide og hvorfor katter ikke er egnet som julegave kan du lese mer om i denne artikkelen.

4 min

Derfor er katter bra for helsen vår

Trolig finnes det knapt en mer avslappende lyd enn en katt som maler. Mange katteeiere vil nok bekrefte at de har godt av samlivet med kattene sine. Faktisk kan dette utsagnet også bekreftes av vitenskapen. I denne artikkelen kan du lese om hvorfor katter er bra for helsen vår.

4 min

Hjemmelaget julekalender til katt

Nå er det ikke lenge igjen til jul, og de kalde vinterkveldene inviterer til et hyggelig juleverksted. Så hvorfor ikke benytte sjansen til å trylle fram en hjemmelaget julekalender til katten din? Her får du vite hvordan det gjøres.

7 min

Innekatt eller utekatt?

De som ønsker seg en katt må ikke bare gjøre seg opp tanker rundt rase, alder og temperament. Et viktig spørsmål for fremtidige katteeiere er følgende: skal katten min være en innekatt eller utekatt? Hvilke fordeler har det dersom katten kan tilbringe tid ute i det fri? Lever innekatter eller utekatter lenger? Hva er fordelene og ulempene med de ulike alternativene?

10 min

Jul med katt – tips for en fin julefeiring

For katter er juletiden ofte forbundet med en mengde stress og farekilder. I denne artikkelen viser vi hvor disse farene skjuler seg, og hva du kan gjøre for å forebygge uheldige situasjoner fra starten av. Nedenfor er det oppført fem tips som bidrar til en avslappet og hyggelig julefeiring for både to- og firbente.

4 min

Julegaver til katt

For mange katter er julen en veldig spennende tid på året. Tradisjonen tro, hører for mange også gavene med til høytiden.

3 min

Kattedo med eller uten tak?

Et kattetoalett er ikke bare et kattetoalett. Eller er det? De som ser etter et passende sted hvor katten kan gjøre fra seg, har ved siden av diverse størrelser og farger valget mellom to varianter: kattedo med eller uten tak. Hvilke fordeler og ulemper har de to alternativene?

6 min

Katten som forbilde: Dette kan du lære av katten din

Eleganse, kroppskontroll, ynde – mange katteeiere beundrer katten sin for disse egenskapene. Andre har derimot klønete kosekatter hjemme, som trekker oppmerksomheten mot seg med høy maling. Men uansett hvor forskjellige katter kan være: Mange adferdstrekk er ganske enkelt typiske for katter. Vi mennesker kan lære et og annet av det. I denne artikkelen kan du finne ut mer om hva vi mennesker kan lære av kattene våre, og i hvilke situasjoner vi bør se katten som forbilde.

6 min

Kattespråk – hva sier katter?

De som tilbringer mye tid sammen med en katt, får etter hvert automatisk et behov for å lære kattespråk. Det kan her skilles mellom verbal og non-verbal kommunikasjon. Sistnevnte omhandler kattens kroppsspråk. Dette beror spesielt på de ulike holdningene til katten. Noen ganger kan det virke som om katten med nesten alle de verbale og non-verbale ytringene sine, vil få fram at den ønsker å få mat. Men det finnes selvsagt mye mer som en katt ønsker å formidle. Nedenfor har vi derfor samlet sammen et par typiske kjennetegn på kattespråket.

7 min

Kattetilbehør til sommeren

Det som katter trenger denne sommeren er det samme som de ellers også trenger: mye tid til avslapning, kos og spising. Og selvsagt mange kosestunder med de tobeinte familiemedlemmene sine. De beste tingene er nemlig de som faktisk ikke er fysiske ting og ikke koster noe. Heldigvis er sommertilbehøret i denne artikkelen heller ikke dyrt, og bidrar likevel til at sommeren blir enda bedre for kattene.

10 min

Tilvenning av kattunger – grunnleggende utstyr

Skal du snart få en liten kattunge hjem til deg? Gratulerer! Da er det på tide å tenke på hvordan du best kan venne den lille katten til de nye omgivelsene og det nye hjemmet sitt. Katter er enestående vesen som til like stor grad er egenrådig som sensitiv. Mange katter er medfølende og fornemmer hvordan menneskene rundt den har det, og om eieren for eksempel ikke har det så bra. Deres følsomhet og seismologiske sans er så utpreget, at de også kan føle fenomener som jordskjelv og uvær før de inntreffer.

4 min

Valentinsdag med katt – Tips og gaveideer

Den 14. februar gir mange gjerne en liten oppmerksomhet til sine kjære. For katteeiere hører selvfølgelig det firbente familiemedlemmet til de kjære. Ønsker du å gi katten din noe på valentinsdagen? Vi har satt sammen de beste idéene for å feire dagen med pus.