Kattetilbehør til sommeren

Katt ute i solen

Hvilket tilbehør har katten min behov for denne sommeren?

Det som katter trenger denne sommeren er det samme som de ellers også trenger: mye tid til avslapning, kos og spising. Og selvsagt mange kosestunder med de tobeinte familiemedlemmene sine. De beste tingene er nemlig de som faktisk ikke er fysiske ting og ikke koster noe. Heldigvis er sommertilbehøret i denne artikkelen heller ikke dyrt, og bidrar likevel til at sommeren blir enda bedre for kattene.

  • “Sightseeing” ryggsekk & bæreveske”

Helt siden de to kattene som ble med eierne sine på en reise gjennom Asia i en ryggsekk ble kjent gjennom sosiale medier, er det å ta med katten på utflukter eller reiser også blitt til et ønske for mange andre katteeiere. Med ryggsekken “Sightseeing” kan dette ønsket gå i oppfyllelse. I den komfortable sekken kan katten enkelt bli med deg på tur. Det behøver jo ikke å være en lang villmarksekspedisjon med en gang. Tross alt er katter veldig tilknyttet hjemstedet og de kjente omgivelsene sine. Dersom du likevel ønsker at pus skal være med på tur kan du glede deg over dette: ryggsekken har et stort nettingtak som kan foldes ut, slik at katten kan nyte utsikten sammen med deg. Og selvsagt også den kanskje litt mindre fine utsikten på vei til veterinæren – for selv til slike formål er denne ryggsekken velegnet.

rucksack tragetasche sightseeing
feliway classic katze
  • Feliway Classic

Den populære Feliway forstøveren er tilbake! Feliway fordeler den syntetiske etterligningen av kattens ansiktsferomon, som bidrar til å øke kattens velvære. På denne måten kan feromonene også forebygge eventuelle konflikter blant katter som lever sammen. Selv i spesielle situasjoner som for eksempel ved flytting, sammenføring av flere katter eller tilvenningen av en katt til sitt nye hjem, har Feliway vist seg å være til stor hjelp. Det er like enkelt å bruke Feliway hjemme som i transportburet når dere er på tur f.eks. til veterinæren. Ansiktsferomonet formidler den sensible yndlingen din en følelse av trygghet og velbehag. Du kan selvsagt forsterke denne følelsen ytterligere ved å kose og godsnakke med katten.

  • Drikkefontene

Det er helt sentralt at katter får i seg tilstrekkelig med væske i løpet av en dag – ikke bare for å sørge for et balansert kosthold, men også for å forebygge sykdommer som for eksempel nyreskader. I sammenheng med dette er det også verdt å nevne at katter helst bør fôres med våtfôr framfor tørrfôr, i og med at væskeinnholdet i tørrfôret er for lavt. Et kosthold som utelukket er basert på tørrfôr vil ikke sørge for en god væskebalanse og kan i verste fall medføre alvorlige sykdommer. Selvsagt er det mulig å bruke tørrfôr som et tillegg. Uansett bør du se til at katten drikker mer dersom den spiser mye tørrfôr enn om den i hovedsak spiser våtfôr. Kattens drikkekilde bør være mest mulig lik dens naturlige levekår. Dette innebærer at drikkekilden aldri bør stå sammen med matskålen, men på ulike steder som ikke befinner seg i direkte nærvær av stedet hvor katten inntar måltidene sine. Spesielt på varme sommerdager vil katten ha stor glede av en drikkefontene som byr på ferskt og rennende vann gjennom hele dagen. Å kombinere drikkeskåler og vannfontener anbefales, og begge deler finnes i en mengde ulike varianter, materialer og størrelser slik at du garantert finner variantene som passer aller best til pelsnøstet ditt.

catit design fresh and clean
kuehlmatte keep cool
  • Keep Cool kjølematte for kjæledyr

Når katten kommer tilbake fra spennende oppdagelsesferder eller bare er sliten fra å ikke gjøre noe spesielt, vil den glede seg over et sted hvor den kan nyte en velfortjent lur. Om vinteren er det viktig at kattene har en varm soveplass i form av for eksempel en komfortabel hundeseng som er skjermet for trekk. Like viktig er det at de har en kjølig plass de kan slappe av på når det er varmt om sommeren. Tross alt behøver de firbente yndlingene våre mye energi til de tallrike eventyrene som er i vente. Spesielt når temperaturene stiger om sommeren, er det fint om katten kan senke skuldrene og slappe av på kjølematten Keep Cool. Matten oppnår kjøleeffekten sin innenfra, slik at det ikke er nødvendig å lagre den i kjøleskapet eller fryseren i forkant. Det eneste du behøver å gjøre er å legge den et kjølig sted og plassere katten forsiktig på den. Kjølematten vil sakte men sikkert kjøle ned og bidrar på denne måten til å regulere kattens kroppstemperatur. Den er også egnet for små hunder, og fungerer bra som innlegg i hunde- eller kattekurven. For sikkerhets skyld bør du dog passe på at dyret ikke blir for kald.

  • Trådforsterket kattenett

Dersom du har en innekatt som liker å nyte solen og fuglesangen ute på balkongen, anbefaler vi at du installerer et kattenett. Med en trådforsterket variant sørger du for at kattenettet tåler at katten biter i det, samt ytre påkjenninger fra vær og vind. Takket være en maskevidde på 3 x 3 cm er det også egnet for kattunger. Vær likevel oppmerksom på at katten aldri bør være ute uten oppsyn.

katze vor katzennetz
SureFlap Mikrochip
  • SureFlap Mikrochip katteluke

I likhet med et kattenett, er også SureFlap mikrochip katteluke veldig populær. Og det med god grunn. Katteluken har en mikrochip-scanner og en 4-veis låsemekanisme som gjør det enkelt for registrerte dyr å gå ut og inn som de ønsker. For spesielt store katter anbefales en annen modell – SureFlap XXL mikrochip katteluke. De innovative kattelukene er batteridrevet og åpnes kun for dyr som er registrert med mikrochipen sin. Med kun ett tastetrykk kan du enkelt lagre kattens chipnummer, og dermed være sikker på at ingen uønskede gjester slipper inn.

  • Catsan hygienisk kattesand

Katter er meget renslige dyr og setter derfor stor pris på at kattesanden absorberer urinen før det oppstår ubehagelige lukter. Selvsagt vil dette også være til glede for katteeiere som er sensitive mot lukt. Kattens nese er meget følsom, ikke minst fordi den har over 60 millioner lukteceller. Den hygieniske kattesanden fra Catsan består av naturlig kalk og fine kvartskorn. Dermed kan du være sikker på at dere er fri for potensielt farlige stoffer som i visse tilfeller kan fremkalle intoleranser hos katten.

Catsan Hygienestreu 10l
Katzenhaus Maisonette
  • Kattehus Maisonette

Spennende eventyr hører til enhver kattehverdag. Like viktig er det med jevne hvilepauser der kattene kan slappe av, ta en lur og samle ny energi. Kosesenger og kurver byr på en veldig fin mulighet for dette. Fordi katten dog foretrekker flere ulike steder hvor den kan trekke seg tilbake, er kattehuset Maisonette er bra alternativ. Det lille huset er laget av tre, værbestandig og velegnet for bruk utendørs. Det anbefales å vedlikeholde huset ved å behandle det med giftfrie produkter dersom det står utendørs. Huset er også velegnet for små hunder. Taket er dekket med værbestandig takpapp og beskytter effektivt mot sol og varme. I tillegg har dyret en utmerket utsikt fra verandaen. Inngangen til huset er beskyttet med lameller som verner mot trekk. Etter at katten har slappet av og fått ny energi, er det ingenting som står i veien for nye eventyr!

  • Kitty Pool med flyteleker

For katter som er glad i vann, byr Kitty Pool med flyteleker på mye moro! Du kan sørge for ytterligere spenning ved å legge små godbiter på lekene. Flytelekene er farget med konditorfarge og dermed ufarlig for dyrene. Om vinteren kan bassenget lagres plassbesparende, da det enkelt kan foldes sammen. Bunnen er perlemorfarget og forsterker de naturlige refleksjonene som tiltrekker katten på magisk vis.

kitty pool Katzenzubehör für den Sommer

Uansett for hvilket av produktene ovenfor du bestemmer deg – vi ønsker deg og den firbente yndlingen din en kjempefin sommer!

Våre mest populære artikler
5 min

10 sikre tegn på at katten din elsker deg

På grunn av dens hemmelighetsfulle og vekslende vesen, viser katten noen ganger mer, andre ganger mindre at den elsker eieren sin. Ofte vil kattens kjærlighetserklæring også komme mer subtilt til syne, enn for eksempel hos hunder. De som kjenner katten sin vil likevel være i stand til å kjenne igjen tegnene som viser at katten er glad i en. Jo mer du stoler på instinktene dine, – slik katten selv også gjør – desto bedre vil du kunne se hvor mye pelsnøstet ditt elsker deg.
6 min

10 tegn på at katten er lykkelig

Når du elsker noen, vil du at de skal være lykkelige - og du er sannsynligvis villig til å gjøre mye for å bidra til den lykken. Selvfølgelig gjelder dette også for våre katter som vi deler livet med. Tross alt gjør de jo oss også ganske glade.
6 min

Kattespråk – hva sier katter?

De som tilbringer mye tid sammen med en katt, får etter hvert automatisk et behov for å lære kattespråk. Det kan her skilles mellom verbal og non-verbal kommunikasjon. Sistnevnte omhandler kattens kroppsspråk. Dette beror spesielt på de ulike holdningene til katten. Noen ganger kan det virke som om katten med nesten alle de verbale og non-verbale ytringene sine, vil få fram at den ønsker å få mat. Men det finnes selvsagt mye mer som en katt ønsker å formidle. Nedenfor har vi derfor samlet sammen et par typiske kjennetegn på kattespråket.