Julegaver til katt

Julegaver til katt

For mange katter er julen en veldig spennende tid på året. Tradisjonen tro, hører for mange også gavene med til høytiden. Uansett om menneske eller dyr: en gave er et tegn på hengivenhet og takknemmelighet. Julegaver til katter viser den firbente yndlingen din hvor glad du er i den. Her er det ikke nødvendig å bruke lang tid på å tenke over hva som står på kattens ønskeliste. Det finnes utallige måter å overraske pelsnøstene på. Hva med for eksempel en spennende katteleke, en søt matskål eller en myk koseseng? Vi har samlet de beste gaveideene for katten!

Julete katteleker med baldrian

Å leke er noe av det kattene liker å gjøre aller best. Leker med baldrian er fortsatt en vinner blant julegavene til katter. I tillegg har de en betydelig fordel: spesielt til jul frister det ekstra mye å engasjere seg i ledningene til julelysene som pynter hjemmet. Baldrian-lekene sørger for avveksling, slik at det firbente familiemedlemmet ikke velger ledningene i stedet. For at julepynten din skal få være i fred, har vi plukket ut noen katteleker som selv late katter ikke får nok av.

Hvorfor elsker katter baldrian?

Baldrian er blant kattens yndlingsplanter. På mennesker virker baldrian beroligende. I motsetning til dette reagerer de fleste kattene euforisk på denne lukten. Spesielt interessant blir det når det skjuler seg baldrian i en spennende leke. Aromaen animerer til lek og tumling. Dermed er fornøyelsen til jul så å si garantert!

Ho, ho, ho! Baldrianpute fra Aumüller

Er du ikke helt i julestemning enda? Ikke noe problem! Denne lekeputen med baldrian sørger øyeblikkelig for en festlig atmosfære. Puten er fylt med spelt og baldrian, og har et skjønt juledesign. Speltfyllet lager en spennende raslelyd som vekker kattens interesse. Fyllet er samtidig fritt for skadelige stoffer. Denne lekeputen for katter inviterer til langvarig underholdning og hyggelige kosestunder. Baldrianputen er med andre ord midt i blinken som julegave til katter som fort kjeder seg.

Aumüller lekepute til katter
Aumüller katteleke Olaf

Snømannen Olaf sørger hos julestemning hos katten

Dersom du er på utkikk etter en høyverdig julegave som katten kan leke og kose med av hjertens lyst, er en plysjleke et velegnet alternativ. Den myke plysjsnømannen Olaf ser ikke bare veldig søt ut, men har også et spennende fyll. Baldrianroten som er innarbeidet i denne julegaven til katter har apotekkvalitet og er økologisk. Her klarer sikkert ingen katter å holde potene unna!

Baldrian nisse – en festlig lekepute for katter

Nisseputen fra Aumüller vil få kattens øyne til å stråle av glede. Det raslende fyllet av baldrian og spelt vil animere katten til lek. Lekeputen er formet som en nisse og er laget av høyverdige kvalitetsmaterialer fra Tyskland. Det myke stoffet gjør at denne puten ikke bare er en spennende leke, men gjør den også perfekt til å kose med etterpå. Dersom katten din er spesielt utålmodig, og ikke klarer å vente til jul med å få gaven sin, er dette også en super gave å gi før selve juleaften. Så kan den kose seg med juleleken sin gjennom hele adventstiden.

Aumüller julenisse katteleke

Avslappet jul takket være leker med kattemynte

Ikke alle katter er lekne og fulle av energi. Avhengig av rase og alder vil det også være katter som foretrekker å ha det litt roligere. Og selvsagt finnes det også passende julegaver for kattene som setter pris på en rolig julefeiring.

Plysjleke Snømann

Søt leke-snømann med kattemynte

Passende til den kalde årstiden finnes det ulike plysjleker med vintermotiv, som for eksempel denne søte, morsomme snømannen med stripet genser og lue. Katten din kommer til å elske den – fremfor alt på grunn av den gode lukten! Koseleken er fylt med en stor pakke kattemynte. Den sprer en sterk lukt som mange katter blir magisk tiltrukket av.

Snømannen er perfekt egnet til å kose med, men er samtidig også en utmerket lekekamerat for fartsfylte og spennende fangeleker. Den er en fin julegave til katten og et dekorativt blikkfang in hjemmet – ikke bare i adventstiden.

Katt som leker med julegave

Koselige kattesenger for den kalde årstiden

Hva liker katter spesielt godt, bortsett fra å spise og leke? Riktig, å sove! Det finnes dermed knapt noen bedre julegaver til katter enn varme og koselige soveplasser. For selv den mest aktive katten ser fram til å slumre og drømme seg bort på slutten av en innholdsrik dag. I og med at katter reagerer svært ømfintlig på høye lyder, er det desto viktigere at de har et sted som de kan trekke seg tilbake til når julefeiringen pågår i hjemmet. Å overraske katten med en komfortabel og varm katteseng vil garantert ikke slå feil. Uansett om det er et kosepledd, en kattehule eller en kattekurv – enhver katt vil glede seg over et nytt sovested.

Elegante mat- og drikkeskåler som julegave til katt

For lidenskapelige gourmetkatter er julen den perfekte tiden til å nyte ekstra god kattemat. Dersom du ikke bare ønsker å overraske pelsnøstet ditt med ekstra god julemat for katter, men også vil servere festmåltidet i en elegant katteskål, kommer katten din til å elske deg for det. Mat- og drikkeskåler for katter finnes i en rekke ulike farger, former og størrelser. Med andre ord, en vellykket julegave for katter som elsker å spise maten sin med stil.

Flere fine julegaveideer for katter

Ikke bare leker, kattesenger og skåler er populære julegaver til katter. De som leter etter stilfulle julegaver til katten sin blant utvalget av katteutstyr, vil ha mange spennende inspirasjonskilder til kattens julegave, som for eksempel:

Våre mest populære artikler
5 min

10 sikre tegn på at katten din elsker deg

På grunn av dens hemmelighetsfulle og vekslende vesen, viser katten noen ganger mer, andre ganger mindre at den elsker eieren sin. Ofte vil kattens kjærlighetserklæring også komme mer subtilt til syne, enn for eksempel hos hunder. De som kjenner katten sin vil likevel være i stand til å kjenne igjen tegnene som viser at katten er glad i en. Jo mer du stoler på instinktene dine, – slik katten selv også gjør – desto bedre vil du kunne se hvor mye pelsnøstet ditt elsker deg.
6 min

Kattespråk – hva sier katter?

De som tilbringer mye tid sammen med en katt, får etter hvert automatisk et behov for å lære kattespråk. Det kan her skilles mellom verbal og non-verbal kommunikasjon. Sistnevnte omhandler kattens kroppsspråk. Dette beror spesielt på de ulike holdningene til katten. Noen ganger kan det virke som om katten med nesten alle de verbale og non-verbale ytringene sine, vil få fram at den ønsker å få mat. Men det finnes selvsagt mye mer som en katt ønsker å formidle. Nedenfor har vi derfor samlet sammen et par typiske kjennetegn på kattespråket.
5 min

10 tegn på at katten er lykkelig

Når du elsker noen, vil du at de skal være lykkelige - og du er sannsynligvis villig til å gjøre mye for å bidra til den lykken. Selvfølgelig gjelder dette også for våre katter som vi deler livet med. Tross alt gjør de jo oss også ganske glade.