Valentinsdag med katt – Tips og gaveideer

Valentinsdag med katt

Sjelevenner: til valentinsdag kan du også gjøre katten din glad.

Den 14. februar gir mange gjerne en liten oppmerksomhet til sine kjære. For katteeiere hører selvfølgelig det firbente familiemedlemmet til de kjære. Ønsker du å gi katten din noe på valentinsdagen? Vi har satt sammen de beste idéene for å feire dagen med pus.

Gi katten din felles tid på valentinsdagen

Det fineste gaven du kan gi en katt er tid sammen med deg! Det gjelder for valentinsdagen såvel som enhver annen dag i året! Valentinsdagen er altså et perfekt tidspunkt å sette seg i sofaen med pus – eventuelt også med bok eller nettbrett – og kose seg skikkelig.

Om du gjerne bevisst vil tilbringe mer tid med katten, kan du bruke Valentinsdagen til å starte nye ritualer, som for eksempel:

Klikkertrening med katten

Klikkertrening egner seg optimalt for å styrke båndene mellom deg og katten. Alt hva du trenger for dette er en klikker, lekre godbiter, en katt og litt tålmodighet.

Med et par minutter klikkertrening om dagen kan du på få uker øve inn noen små triks. Klikkertrening egner seg også for eldre eller syke pusekatter, altså for dyr som ikke kan bruke så mye energi på lek. Det beste: du får kvalitetstid med katten din!

Massasje for katter

Kos er flott, ikke tvil om det! Men du kan gjøre bedre enn bare å kose, og det gjør du ved å gi katten din massasje. Velkjent er for eksempel Tellington TTouch-massasjene for hunder og katter. Enkelte fysioterapeuter for dyr tilbyr ikke bare denne massasjen, men viser også dyreeierne de vanligste grepene.

Lek, lek, lek!

Leketid er en god tid – det gjelder for de fleste katter hele året. Dermed vil katten din garantert glede seg over en ekstra lekestund på valentinsdagen. Kjente leker er fantastiske – men nye leker lar leketiden bli til en kjærlig valentinsoverraskelse!

Valentinsdag med katt
Nesten alle katter gleder seg over en deilig massasje som gave til valentinsdagen.

Katteleker til valentinsdagen

Fremfor alt innekatter elsker avvekslingen som en ny leke bringer med seg. Utvalget er kjempestort! Om du vil gi katten din en leke med et kjærlig design, har vi noen idéer til deg:

Laget med kjærlighet: DIY-leker for valentinsdag med katt

Du ønsker helst å lage noe selv for katten din? Ikke noe problem! Det er tallrike DIY-ideer omkring katteleker til valentinsdagen! Her er et lite utvalg:

Snuseteppe

I et snuseteppe kan den lille yndlingen din finne gjemte godbiter. De som har lyst kan lage et snuseteppe selv.

Ved siden av riktig verktøy i form av en saks, trenger du også enkelte stoffrester av fleece, filt eller andre materialer. Dertil kommer et oppvaskunderlag fra bygghandelen.

Etter litt klipping og knyting, samt omtrent to timers arbeidsinnsats er snuseteppet ferdig. På nettet finnes det tallrike veiledninger på hvordan du kan lage et snuseteppe selv.

Baldriansokk

Mange katter elsker lukten av baldrianrot, som minner oss mennesker om sure tær. Men smaken er som baken, og til valentinsdag oppfyller vi naturlig kattens ønske om en “stinkepute”.

Den kan du lett lage selv, og det med kun en gammel (ren) bomulls-sokk, 125 g tørr (ukokt) ris og baldrian etter ønske, for eksempel 2 ts.

Bland sammen ris og baldrianpulver, og fyll blandingen i sokken. Knyt – Ferdig! Alternativt kan du lage en kattemyntesokk med tørket kattemynte.

Valentinsdag med katten
En kattekurv sørger for kos og avslapping.

Stoffet drømmer er laget av: koseputer og mer

Ønsker du å gi katten din en valentinsgave som sørger for maling og purring i årevis? Da er en kattekurv eller kosehule en god idè! De fleste kattepusene elsker nye liggeplasser – fremfor alt når de er myke og komfortable. Våre favoritter:

Jo mykere, jo bedre? Da er en soveplass som kattesengen Mochi perfekt for yndlingen din. Myk, kosete og med høy kant gir den katten en helthetlig og trygg sovefølelse.

Kjærligheten for din firbente venn kan du også vise med Cosma koseseng. Den overbeviser ikke bare med høy kosekomfort, men også med kjærlig design.

Leter du etter et teppe for sofaen som katten kan rulle seg sammen på? Til valentinsdag kan du gi noe med hjerter – for eksempel Vetbed Isobed teppe med hjerter og poter.

Ingen angst for rosa farger? Da er denne sengen for katter den ultimative valentinsgaven: kosesengen Princess er fluffy og sørger for komfort i alle ledd med en ekstra hjertepute.

Hjertelige snacks til valentinsdagen

Kjærlighet går gjennom magen – det gjelder for katter som for mennesker. Kattesnacks egner seg fremragende for å gi katten en glede på valentinsdagen!

Valentinsdagen er også en perfekt anledning til å skjemme bort katten litt ekstra når det kommer til det kulinariske. Uansett om du går for lekre våtfôr-varianter med mør filet av kjøtt eller fisk, frysetørkede snacks eller knasende sprø godbiter: katten din vil garantert bli glad for det!

Valentinsgaver for kattevenner

Ønsker du å gi en katteeier en glede på valentinsdagen og samtidig glede kattepusen? Den som kjøper sjokolade for damen og hjertelige snacks for pusen hennes, erobrer to hjerter i samme slengen.

Legg vekt på at godbitene til katten er godt tolererte snacks uten korn. Disse tåles av de fleste kattene. Dersom du ikke kjenner katten, bør du spørre eieren om råd. For katten blir det en overraskelse uansett!

Våre mest populære artikler
5 min

10 sikre tegn på at katten din elsker deg

På grunn av dens hemmelighetsfulle og vekslende vesen, viser katten noen ganger mer, andre ganger mindre at den elsker eieren sin. Ofte vil kattens kjærlighetserklæring også komme mer subtilt til syne, enn for eksempel hos hunder. De som kjenner katten sin vil likevel være i stand til å kjenne igjen tegnene som viser at katten er glad i en. Jo mer du stoler på instinktene dine, – slik katten selv også gjør – desto bedre vil du kunne se hvor mye pelsnøstet ditt elsker deg.
6 min

10 tegn på at katten er lykkelig

Når du elsker noen, vil du at de skal være lykkelige - og du er sannsynligvis villig til å gjøre mye for å bidra til den lykken. Selvfølgelig gjelder dette også for våre katter som vi deler livet med. Tross alt gjør de jo oss også ganske glade.
6 min

Kattespråk – hva sier katter?

De som tilbringer mye tid sammen med en katt, får etter hvert automatisk et behov for å lære kattespråk. Det kan her skilles mellom verbal og non-verbal kommunikasjon. Sistnevnte omhandler kattens kroppsspråk. Dette beror spesielt på de ulike holdningene til katten. Noen ganger kan det virke som om katten med nesten alle de verbale og non-verbale ytringene sine, vil få fram at den ønsker å få mat. Men det finnes selvsagt mye mer som en katt ønsker å formidle. Nedenfor har vi derfor samlet sammen et par typiske kjennetegn på kattespråket.