Bake hundekake: Tre lekre oppskrifter

Liten hund som spiser hundekake

Skjem bort din firbeinte bestevenn med en lekker hundekake på fødselsdagen.

Har hunden din bursdag? Da får han kanskje en ny leke. For å feire skikkelig kan du også bake en lekker bursdagskake til hunden. Det er enklere enn du kanskje tror. Her finner du tre oppskrifter som garantert vil falle i smake hos din firbeinte venn.

Baking av hundekaker og hundekjeks

Betegnelsen hundekake blir av og til også benyttet for hundekjeks. Det er for det meste lettvinte godbiter for innimellom, som hunden kan spise i et jafs.

I denne artikkelen viser vi deg større hundekaker, som du for eksempel kan servere til hundebursdager eller andre festlige anledninger.

Bake hundekaker: Hvilke råvarer egner seg?

Prinsipielt egner alle råvarer seg for å bake en hundekake, forutsatt at hunden tåler dem. Mange oppskrifter inneholder mel eller havregryn, cottage cheese eller kremost, egg, kjøtt så vel som frukt og grønnsaker.

Sukker bør du unngå å bruke i en hundekake av helsemessige årsaker. Frukt som banan eller bær gir tilstrekkelig søthet for en lekker kake. Sjokolade og rosiner er giftig for hunder og derfor tabu.

Du trenger ikke noe spesielt kjøkkenutstyr for å bake en hundekake. Mikser, bakeboller, kakeform, bakebrett – og naturligvis en stekeovn – holder.

Ingen laktose: Mange voksne hunder tåler ikke laktose (melkesukker). Derfor er det lurt å bruke laktosefrie melkeprodukter når du baker kake til hund.

Om du er usikker i henhold til råvarene: I zooplus magasinet finner du også en liste med næringsmidler som er farlig for hunder.

Fordeler ved å bake hundekaker selv

Selv om du må investere litt tid – det lønner seg å bake hundekaken selv. For hjemmelagde kaker har mange fordeler.

Den viktigste: Du vet nøyaktig hva som er inni. Det er spesielt bra dersom hunden lider av intoleranser eller allergier. Dessuten er selvlagde hundekaker fri for kjemiske tilsetninger og derfor relativt sunne.

Mange mennesker har stor glede i å skjemme bort sine kjære med selvlagde kaker. En hjemmelaget hundekake er ikke bare en vakker gave for egen hund, men egner seg også som gave for firbeinte familiemedlemmer hos venner og slektninger.

Oppskrift for hundekake med grønnsaker

Ingredienser til deigen:

 • 400 g speltmel
 • 2 ts bakepulver
 • 3 egg
 • 125 g revet emmentaler ost
 • 150 ml laktosefri melk
 • 75 ml solsikkeolje

For dekorasjon:

 • 1 squash
 • Ekstra olje til steking

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180 grader. Hell melet i en stor bolle og bland inn bakepulveret. Deretter tilsetter du revet ost, egg, melk og oljen og rører alt godt sammen med en håndmikser (eller visp).

Smør en rund kakeform med olje og fyll deigen i formen. Bak kaken i 50 minutter og la den avkjøle i 10 minutter før du tar den ut av formen.

Deretter skjærer du squashen i tynne skiver og steker dem med litt olje i en panne. Dekorer kaken med squash-skivene. Voilà, så er den lekre og sunne bursdagskaken til hunden din ferdig!

Hundebursdag med hundekake
Denne kaken falt tydeligvis i smak!

Oppskrift for hundekake med biff og gulrot

Ingredienser til deigen:

 • 1 egg
 • 300 g kjøttdeig av storfe
 • 1 stor gulrot
 • 2 kvister persille
 • 1 ss havregryn
 • 1 ss laktosefri kvarg

For dekorasjon:

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 190 grader. Vask og riv gulroten og finhakk persillen. Bland gulrot og persille med kjøttdeigen, havregryn og cottage cheese og form en deig. Dette er best å gjøre med hendene.

Kle en 12 cm springform med bakepapir (dette for å unngå at kjøttsaften lekker). Fyll formen med deigen og bak den i 35 minutter.

La kaken kjøles seg ned og spre leverpostei over. Tilslutt dekorerer du med “strø” i form av godbiter.

Oppskrift for 4-lags hundekake med bær

Ingredienser til deigen

 • 1 gulrot
 • 1 banan
 • 2 eggeplommer
 • 25 g hundesjokolade (som biter/dråper)
 • 35 g kokosolje
 • 150 g hirsemel

Ingredienser til kremen:

 • 150 gramm laktosefri magerkvarg
 • 1 eggeplomme
 • 50 g kokosolje

Dekorasjon:

 • Bringebær
 • Blåbær

Viktig: Ikke under noen omstendighet skal du bruke sjokolade for mennesker, for denne er giftig for hunder! Dessuten er kaken svært mektig og kun egnet for hunder med en vekt over 25 kg. Er hunden din mindre, kan den kun få et kakestykke om dagen.

Slik gjør du:

For å bake hundekaken, må du først skrelle og rive gulroten. Skrell deretter bananen, skjær den i små biter og hell oppi med gulroten. Deretter skiller du to egg og tilsetter eggeplommene til banan- og gulrot-blandingen. Rør godt sammen.

Varm kokosoljen lett til den blir flytende og smelt hundesjokoladen i oljen. Hell sjokolade-blandingen over banan-gulrot-eggeblandingen.

Tilsett hirsemelet og bland alt godt sammen, til det er en godt blandet deig.

Fordel deigen i to små springformer – en Ø 12 cm og en Ø 8 cm. De forskjellige diameterne trenger du for å senere kunne stable kaken godt. Ikke glem å smøre formene med litt kokosolje på forhånd.

Bak begge de små hundekakene 35 minutter ved 180 grader varmluft.

Ta begge kakene ut av ovnen og la de avkjøles. I mellomtiden kan du lage kremen:

Varm kokosoljen lett, slik at den blir flytende, bland in skyr og eggeplomme.

De siste skrittene

Til slutt deler du begge kakene i to slik at du har totalt fire lag med kake.

Start med en av de store kakebunnene, smør på kremen og sett den andre store bunnen oppå. Det samme gjør du med de små bunnene og setter de oppå de to store. Dekk kaken med resten av kremen og dekorer med bærene.

Er det gøy å bake for din firbeinte? Da kan du også skjemme den bort med muffins eller selvlagde hundegodbiter. Du finner mange oppskrifter på nettet.

Ferdige hundekaker og hundekjeks finner du i hundeavdelingen hos zooplus.no!

Våre mest populære artikler
12 min

Farlige matvarer for hunder

Ikke alt som vi mennesker spiser er også egnet for hundene våre. Noen ganger er allerede små mengder nok til å utgjøre en fare, men det andre ganger kommer an på varigheten eller tilberedelsen av matvarene. Få en oversikt over farlige matvarer for hunder samt hvilke næringsmidler hunden godt kan spise.
9 min

Hjemmelaget hundekjeks

Det går riktignok raskere å kjøpe ferdige godbiter til hunden hos zooplus. Men det er langt fra like gøy som å lage de selv! Og det finnes flere gode grunner til å bake hundekjeks selv. Her kan du finne ut mer om nettopp disse grunnene, hvordan du får til hjemmelaget hundekjeks og hvordan de lagres på best mulig måte. I tillegg finner du oppskrifter på kjempegode hundekjeks, som yndlingen din garanter vil like.
6 min

Hjemmelaget hundeis – 7 enkle oppskrifter

På varme sommerdager fins det nesten ikke noe bedre enn en forfriskende is. Det viser også de lengtende blikkene til hunden på den frosne godbiten. Med våre oppskrifter kan du ganske enkelt lage hjemmelaget hundeis og glede yndlingen din med en sunn is-nytelse i sommer.