Hjemmelaget julekalender til hund

hjemmelaget julekalender til hund

Enhver hund vil storglede seg over en hjemmelaget julekalender.

Julekalendere er noe av det beste med førjulstiden – å åpne en ny luke hver dag og glede seg over overraskelsen som gjemmer seg bak. Det er heller ikke veldig vanskelig å få til en hjemmelaget julekalender til hund. Med den blir ventetiden fram til juleaften enda triveligere!

Adventstiden bringer med seg mye julestemning og glede over at julen snart er her. Både julelys, julekaker og gløgg sørger for at vi kommer i ordentlig julestemning – og selvsagt bør heller ikke adventskalenderen mangle. Aller helst en som er hjemmelaget.

Så hva med en hjemmelaget adventskalender til hunden din? Istedenfor sjokolade inneholder hundens kalender spennende leker og lekre godbiter. Og ikke bare Fido kommer til å glede seg over en hjemmelaget kalender. Det er også en perfekt gave for alle hundeeiere.

Utstyr for å lage en julekalender til hund

“Lukene” til kalenderen består av 24 papirposer med juledekorasjon, som fylles med små gaver til den pelskledde vennen din. Innholdet kan for eksempel være hjemmelagde hundekjeks eller andre små godbiter. Pelsnøstet ditt vil garantert også bli veldig glad for den ene eller andre hundeleken.

Dette trenger du for en hjemmelaget adventskalender for hunder:

  • Snor eller bånd på omtrent 1,50 meter
  • 24 små papirposer
  • Tynt gavebånd
  • Klistremerker for å skrive på
  • 24 overraskelser (godbiter eller leker)
  • Hullemaskin
  • Saks
  • Penn
hjemmelaget adventskalender til hund
Klesklyper er velegnet til å feste kalendergavene til hunden din på snoren.

Tips: Kjøp innholdet til kalenderen først

Pass på at papirposene er store nok til at overraskelsene, f.eks. et litt større tyggebein eller en leke, har plass i dem. Det beste er å ordne innholdet til adventskalenderen først og deretter papirposene.

Posene fins i ulike størrelser og design og er tilgjengelig i blant annet hobbybutikker, bokhandelen eller i diverse nettbutikker.

Alternative materialer for en hjemmelaget julekalender til hund

Tøyposer er et godt alternativ til papirposene. Istedenfor gavebånd kan du dessuten også bruke klesklyper for å feste posene på snoren. Kalenderen kan selvsagt også festet på en liten trestamme eller liknende.

Hjemmelaget julekalender til hund – slik går du fram

Det første du gjør er å nummerere klistremerkene med tallene 1 til 24. Med en gyllen filtpenn vil tallene se spesielt fine ut. Alternativt kan du også kjøpe ferdig nummererte klistremerker i butikken.

Etter det klistrer du ett og ett tall på posene – ideelt sett i midten. Deretter bruker du hullemaskinen til å lage et hull i den øvre delen av posen. Gjennom dette hullet vil gavebåndet trekkes senere for å få posene til å henge på snoren.

Nå følger den trolig fineste delen: å fylle posene med overraskelsene til den firbeinte yndlingen din. For ting som veier litt mer, anbefales det å bruke to poser over hverandre for å unngå at posen revner.

Ta så fram gavebåndet og klipp av 24 små biter på omtrent 20 centimeter. Bitene kan nå festes på papirposene.

Til slutt gjenstår det bare å finne en plass der kalenderen kan henges opp, samt å feste posene på snoren. Ikke fest posene i kronologisk rekkefølge, men bland dem i stedet. På denne måten vil kalenderen fortsatt se bra ut rett før jul når de fleste posene allerede har blitt tatt ned.

Hjemmelaget hundekjeks til julekalender
Fyll DIY-julekalenderen med noe godt, som f.eks. hjemmelaget hundekjeks.

Moro med adventskalenderen

Er kalenderen ferdig og tiden kommet for å åpne den første luken, kan du gi en ny pose til hunden din hver dag. Mye gøyere er det dog om overrekkelsen av gaveposen kombineres med en lek. Du kan for eksempel gjemme posen og la hunden lete etter den.

Pelsnøstet ditt blir helt sikkert også glad om den får lov til å pakke ut gaven sin på egenhånd.

Ideer for 24 overraskelser

For å fylle de 24 posene til den hjemmelagde julekalenderen til hunden din, fins det utallige muligheter. Blant matalternativene har vi blant annet tyggebein, tørkede kjøttstriper eller hundepølser. Blant lekene er lekeballer eller plysjleker velegnet. Best er det om du varierer mellom spiselig innhold og leker. Pass på at godbitene har en tilstrekkelig holdbarhet.

Her kommer litt inspirasjon:

På selve juleaften kan du også fylle posen med noe ekstra spesielt. Hva med et nytt halsbånd for eksempel?

Trekk godbitene fra den daglige fôrmengden

En merknad til slutt: dersom hunden din har en tendens til overvekt, bør godbitene fra kalenderen regnes med i hundens totale fôrmengde for den dagen. En veiledning for den passende fôrmengden finner du her i hundemagasinet.

Våre mest populære artikler
12 min

Farlige matvarer for hunder

Ikke alt som vi mennesker spiser er også egnet for hundene våre. Noen ganger er allerede små mengder nok til å utgjøre en fare, men det andre ganger kommer an på varigheten eller tilberedelsen av matvarene. Få en oversikt over farlige matvarer for hunder samt hvilke næringsmidler hunden godt kan spise.
9 min

Hjemmelaget hundekjeks

Det går riktignok raskere å kjøpe ferdige godbiter til hunden hos zooplus. Men det er langt fra like gøy som å lage de selv! Og det finnes flere gode grunner til å bake hundekjeks selv. Her kan du finne ut mer om nettopp disse grunnene, hvordan du får til hjemmelaget hundekjeks og hvordan de lagres på best mulig måte. I tillegg finner du oppskrifter på kjempegode hundekjeks, som yndlingen din garanter vil like.
6 min

Hjemmelaget hundeis – 7 enkle oppskrifter

På varme sommerdager fins det nesten ikke noe bedre enn en forfriskende is. Det viser også de lengtende blikkene til hunden på den frosne godbiten. Med våre oppskrifter kan du ganske enkelt lage hjemmelaget hundeis og glede yndlingen din med en sunn is-nytelse i sommer.