Hjemmelaget kake til katt: to smakfulle oppskrifter

Skrevet av Bärbel Edel
Katt med kattekake i muffinsform

For små kattekaker av fisk eller kjøtt egner muffinsformer seg spesielt godt.

Har den lille kattepusen din fødselsdag og har du lyst til å gi den en ekstra liten overraskelse? Da er en bursdagskake til katt alltid en god idé. For det å bake en kattekake er faktisk ikke så vanskelig. Med våre to oppskrifter kan du starte med det samme.

I denne artikkelen finner du to oppskrifter som gjør det lett for deg å bake kake til katten. Den ene kattekaken egner seg veldig godt for katter som er glad i fisk. Den andre er perfekt for kjøttelskere.

Alt du trenger for å lage lekre kaker til katten, er en stekeovn og muffins-former. Ingrediensene for de lekre kattekakene finner du i alle matbutikker.

Lett som en lek: Bake kake til katter

Kattekaker som du baker selv har mange fordeler: For heldigvis er det så lett å bake kattekaker at selv nybegynnere får det til. I tillegg vet du nøyaktig hva som er inni kattekaken. Slik kan du ta hensyn til eventuelle allergier hos pus.

Merk:
I oppskrifter med melkeprodukter som smør eller ost bør du helst bruke laktosefrie produkter. Mange katter tåler nemlig ikke melkesukker(laktose).

Et ekstra plusspoeng ved å bake kattekaken selv: En slik kattekake inneholder kun sunne ingreienser. Farge- og konserveringsstoffer unngås nemlig helt.

Oppskrift 1: Kattekake med tunfisk

Vi starter med en oppskrift for fiskeelskerne blant gourmet-kattene.

Ingredienser

  • 100g tunfisk fra boks uten olje
  • 3 ss smøreost (helst laktosefri)
  • 1 egg (ukokt)
  • Muffinsform av papir (eller silikon)

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 grader.

Legg tunfisken i en bolle og bruk en gaffel for å lage småbiter. Bland inn smøreosten og egget.

Nå kan du sette papir-muffinsformen i et muffinsbrett eller silikonformen på et vanlig brett, fyll deigblandingen i formen og sett brettet i ovnen. Baketiden er ca. 15 minutter.

Før du serverer den lille kattekaken må du bare ta kaken ut av muffinsformen. Pass også på at den er helt avkjølt før servering.

Tips:
Som erstatning for lyset på bursdagskaken til katten kan du bruke en tyggestang som du setter på toppen av kaken.

Oppskrift 2: Kake til katt med storfe

I tilfelle din firbeinte bursdagspus heller foretrekker kjøtt fremfor fisk, kan en kattekake av lever og kjøttdeig smake.

Ingredienser

  • 100g okselever
  • 100g kjøttdeig av okse
  • 3 ss vann
  • 1 eggehvite
  • 2-3 stenger fersk basilikum
  • Muffinsformer av papir (eller silikon)

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 160 grader.

Vask, tørk og skjær okseleveren i svært små biter.

Bland okseleveren med kjøttdeig, eggehvite og vann, og bland inn finhakket basilikum.

Deigen fordeles så i formen og settes i ovnen på midterste rille. Baketiden er ca. 35-40 minutter.

Også her gjelder: La kattekaken avkjøles fullstendig, for å unngå en eventuell forbrenning på snuten.

Kake til katt: hvilke alternativer fins?

Dersom du ikke kan eller vil bake en kake til katt eller ganske enkelt har lyst til å prøve noe annet, anbefaler vi at du prøver deg på oppskrifter på selvbakte kattekjeks.

I nettbutikken hos zooplus.no finner du dessuten massevis av kattesnacks og godbiter til spesielle anledninger.


Bärbel Edel
Profilbild von Magazin-Autorin Bärbel Edel

Jeg er journalist, elsker dyr og har allerede forsket på forholdet mellom mennesker og hunder gjennom folklorestudiene mine. For noen år siden adopterte jeg en hannkatt fra dyrehjemmet i München. Elvis var grunnen til å starte kattebloggen min kalt "Lieblingskatze" og også for å drive med dyr på en journalistisk måte. Med artiklene mine ønsker jeg å hjelpe folk å forstå husdyrene sine bedre.


Våre mest populære artikler
5 min

Farlige matvarer for katter

Allerede zoologen og atferdsforskeren Paul Leyhausen fant ut at katter ikke nødvendigvis kun spiser det som er bra for dem. Desto viktigere er det at deres menneskelige samboerne er informert over hvilke næringsmidler og matvarer som kan være skadelig for de firbente pelsnøstene. Det finnes for eksempel en rekke matvarer som er fordelaktig for menneskets helse, men som samtidig er svært giftig for katter. Nedenforstående oversikt gjør på ingen måte krav på fullstendighet.
6 min

Riktig fôrmengde til katt

Mange katter ser ut til å være sultne hele tiden. Men hvor mye fôr trenger en katt om dagen? I denne artikkelen kan du lese mer om hvordan du finner riktig fôrmengde til katten din.
5 min

Tørrfôr eller våtfôr til katt?

Mangfoldet av kattemat lokker med en mengde ulike fôrsorter og fôringsmetoder. Katteeiere kan velge og vrake blant de ulike fôringsformene og smaksvariantene. Før valget faller på kattematen som katten liker, som ikke koster for mye, men likevel er av høy kvalitet, spør mange seg om det er bedre med tørrfôr eller våtfôr til katten. Hvilke fordeler har de ulike typene? Ferdigfôr er den mest populære fôringsformen. Og dette er heller ikke rart, med tanke på at høyverdige fôrsorter inneholder alt katten trenger for et sunt kosthold.