Hundeklær – trenger hunder virkelig klær?

Jack Russel med hundeklær

Spesielt om vinteren er det et vanlig syn at små og store hunder som har på sine egne plagg. Hundejakker og hundegensere blir stadig mer populære og er ikke lenger kun et moteplagg for små hunder. Lite overraskende er det derfor at utvalget av hundeklær blir stadig større!

Snitt, farger og former

Uansett om du leter etter et vanntett regndekken, en hundejakke med eller uten hette, en hundegenser med høy krage eller en refleksvest – her er det noe for enhver smak. Det finnes til og med luksusfrakker for hunder med et avansert snitt og høy funksjonalitet: fra hette og armer til myk fôring som beskytter både magepartiet, nyrene og blæren til hunden i den kalde årstiden.

Hund med regnfrakk

Trenger en hund virkelig hundeklær?

Man kan diskutere lenge om det er meningsfullt med hundeklær eller ikke. Avgjørelsen om hunden virkelig trenger hundeklær bør være basert på dyrets individuelle behov. Ikke alle hunder med lang pels råder også over tilstrekkelig med underull for å holde kulden i sjakk. På samme måte er det heller ikke alle hunder med kort pels som fryser.

Generelt kan man si at hunder med kort pels uten tilstrekkelig underull og med lite kroppsfett har behov for hundeklær på ekstra kalde dager dersom de fryser. Dette gjelder for eksempel raser som dobermann, dalmatiner og mynde. Spesielt i de kalde vintermånedene kan det også være lurt at små og eldre hunder har på seg en hundejakke som beskytter mot regn og kulde.

Hva bør man være oppmerksom på når man kjøper hundeklær?

For at både du og den firbente bestevennen din skal ha glede av hundejakken i lang tid fremover, bør den være laget av et robust, pustende, vind- og vanntett, men dog mykt materiale. Kun hvis jakken eller frakken har en god passform og sitter perfekt, vil den ikke forstyrre hunden ved å gnage eller begrense bevegelsesfriheten. Dersom den firbente yndlingen din er glad og fornøyd på tur, selv om den bærer en hundejakke, og du ikke ser tegn til gnagsår etter turen, kan du være sikker på at du har truffet et riktig valg!

Er du også på leting etter hundesko til det firbente familiemedlemmet? Finn passende potesokker til hunden her.

Forresten: du finner en fin hundejakke og et stort utvalg av andre hundeklær hos zooplus!

Våre mest populære artikler

Familiehunder: populære raser & tips

En trofast følgesvenn, lekekamerat og trøstevenn: barn elsker hunder og nesten alle ønsker seg en egen pelskledd bestevenn på fire poter. For at samlivet mellom barn og hund skal bli så fint og avslappende som mulig, er det et par ting dere bør tenke på. Her får du mange gode tips og informasjon om raser som passer utmerket til familier med barn.

Er hunden glad i meg? 10 tegn som beviser det

Hvis vi elsker noen, er vi selvsagt interessert i å vite om den andre parten føler det samme ovenfor oss. Mange ønsker å kunne lese tegnene som viser at de har en helt spesiell plass i hjertet til den firbente yndlingen sin. En hund har sin egen måte å uttrykke kjærligheten sin på, og kan heller ikke si «jeg elsker deg» ved å bruke ord. Hunder finner andre elskverdige veier for å vise at de er glad i oss. Det er enklere enn en tror å kjenne igjen disse tegnene – for ferdigheten til å forstå hundespråket slumrer i oss alle.

Hunder på jobb

Den kan verken lese mail eller ta telefonen. Men en hund på jobb kan likevel øke produktiviteten og velbehaget til medarbeiderne betraktelig. Hvordan dette fungerer, hvilke rettigheter du som hundeeier og arbeidstaker har, og hvordan du kan overbevise sjefen og kollegaene dine om fordelene ved å ha en hund på jobb, kan du lese mer om i denne artikkelen.