Potepleie om vinteren

Potepleie om vinteren

Snø, kulde og veisalt – ikke noe problem! Men pleie må likevel til…

For ekte friluftsentusiaster er det ikke noe som heter dårlig vær. Uansett om det er slaps, snø eller salt på veiene – hund og eier tilbringer gledelig flere timer utendørs og nyter vintertiden. Samtidig er det viktig å ikke glemme at spesielt disse værforholdene også sliter mye på hundepotene. Det er ikke sjeldent at det oppstår sprekker i tredeputene eller at tærne klistrer seg sammen slik at det blir vanskelig å gå og det lettere oppstår skader. Heldigvis kan du forebygge slike problemer med et par tips for riktig potepleie om vinteren:

Forebyggende tiltak

  • Stuss pelsen

Lang pels på potene fremmer dannelsen av snøklumper om vinteren. Klipp derfor ned lang pels mellom tærne forsiktig med en hundesaks i regelmessige avstander!

  • Beskyttelse

En moderat mengde med fet krem eller en spesiell potesalve beskytter tredeputene og det sensitive området mellom tærne mot veisalt og forebygger sprekker i huden!

Når dere er på tur

  • Sjekk potene

Dersom dere går lengre turer bør du inspisere potene til yndlingen din innimellom. Sammenklistret snø mellom tærne irriterer huden og kan fremkalle skrubbsår eller andre skader. Fjern den derfor med omhu!

Etter enhver luftetur

  • Rengjøring

Spesielt om vinteren liker mange hunder å rengjøre potene sine ved å slikke på dem. På denne måten finner dog også veisaltet veien inn i hundemagen. I verste fall kan dette føre til at hunden ender opp med diaré. Derfor bør du rengjøre potene med en fuktig klut eller et lunkent bad etter at dere er kommet tilbake fra lufteturen.

  • Småskader

Dersom hunden har pådratt seg mindre skader i form av for eksempel sprekker i tredeputene, kan du behandle disse med et kamillebad og sårsalve. Dette vil hunden nyte godt av og sårhelingsprosessen fremskyndes.

Hos zooplus finner du en mengde praktiske hjelpemidler og produkter for en effektiv potepleie om vinteren. Med det passende utstyret står ingenting i veien for utstrakte spaserturer i vinterværet! Ønsker du å vite mer om dette temaet, kan du også ta en titt på artikkelen som omhandler hundeklær – for er det virkelig nødvending at hunder har på seg ekstra klær?

Våre mest populære artikler
8 min

Løpetid hos tisper

Selv om tispens løpetid er en helt naturlig prosess, sørger tispens merkelige adferd, irritasjonen over flekker på det nye teppet eller engstelsen for en uønsket drektighet for bekymring hos mange hundeeiere. Det du behøver å vite om løpetiden til tispen din og hvordan du og tispen kommer gjennom løpetiden uten stress, får du vite her.
4 min

Hundens sanser

Hundens enestående sanser overrasker oss gang på gang. Deres ferdighet til å orientere seg, kjenne igjen alt og alle bare ved lukten, samt det å kunne høre høye lyder er langt bedre utviklet enn hos oss mennesker.
8 min

Hundens coronavirus

Hundens coronavirus, også kalt canin coronavirus (CCoV) er utbredt verden over og treffer spesielt hunder som holdes i kennel og valper. Sammenliknet med menneskets coronavirus, som forårsaker luftveissymptomer, fører hundens coronavirus til plager i magen og tarmen. Selv om en coronainfeksjon hos hunder som regel har et mildt forløp, kan det hos immunsvekkede dyr komme til alvorligere sykdomsforløp med sterk diaré og i verste fall ende dødelig.