Reisesyke hos hunder

hund med koffert

Dyr sliter også med reisesyke

Ikke alle dyr tåler moderne transportmidler som bil, buss, tog eller fly like bra. Slik som noen mennesker, kan også enkelte dyr plages av reisesyke støtt og stadig. Det kan nesten virke som om organismen kun kommer overens med tradisjonelle fremkomstmidler som sykkel eller det å gå til fots.

Hvordan oppdager man reisesyke hos hund?

Dersom hunden din virker lystløs og trøtt, gjesper ofte eller gir uttrykk for å være urolig, sikler mer enn vanlig eller kaster opp, er dette klassiske tegn på at hunden er reisesyk. Årsaken kan være bilens bevegelser eller redsel for ukjente lyder fra kjøretøyet. Også hunder som er vandt til å kjøre bil kan oppleve reisesyke og kaste opp dersom de umiddelbart før kjøreturen har spist yndlingsmaten sin. Å ta med hunden på tom mage kan derfor være en fordel for både hund og eier.

Kan man venne et dyr til å kjøre bil?

Det er enklest å tilvenne valper eller eldre dyr til å kjøre bil ved å først gjøre de kjent med bilen. Under den første, korte testrunden i bilen, hjelper det med fortrolig kos og kjærlige ord. Etter hver testrunde bør hunden få en belønning. Dette kan være i form av en luftetur eller en lekestund. De påfølgende kjøreturene blir så gradvis lengre og lengre. Tar du deg nok tid til å tilvenne dyret til bilen uten stress vil du snart ha en begeistret medpassasjer.

Hva skal man gjøre dersom hunden fortsatt føler seg uvel?

Spesielt følsomme dyr kan helt i starten av “kjøretreningen” dra nytte av lette medikamenter. Veterinæren din vil hjelpe deg med å finne et passende alternativ. Det finnes også plantebaserte eller homøopatiske midler som kan hjelpe. Ingefær er spesielt anbefalt som plantebasert alternativ og fås kjøpt i apoteket som kapsler. Fordelen med homøopatiske eller plantebaserte midler er at de ikke har noen bedøvende bivirkninger som gjør søvnig. Så snart hunden er blitt vandt til å kjøre bil kan du som oftest se helt bort fra disse små hjelpemidlene.

Hva bør man generelt huske på bilturer?

Dersom hunden blir med på en lengre biltur, er det viktig ta mange pauser for å gi den vann og lufteturer. Sørg også for frisk luft under hele turen, men unngå direkte trekk. I tillegg er det viktig å ikke ha en for høy temperatur i bilen. Disse små, men effektive grepene kommer tross alt også deg til gode!

Våre mest populære artikler
2 min

Reisesyke hos hunder

Ikke alle dyr tåler moderne transportmidler som bil, buss, tog eller fly like bra. Slik som noen mennesker, kan også enkelte dyr plages av reisesyke støtt og stadig. Det kan nesten virke som om organismen kun kommer overens med tradisjonelle fremkomstmidler som sykkel eller det å gå til fots.
6 min

Reise med hund – bil eller fly?

Mange hundeeiere ønsker å ta med seg den firbente følgesvennen sin overalt. Så lenge det handler om aktiviteter eller utflukter i hjembyen er det nesten en selvfølge at hunden blir med på tur. Men hvordan blir det når hunden skal være med på lengre reiser? Hvilke muligheter finnes det dersom dere for eksempel skal flytte et sted som ligger langt unna? Er det mulig å ta med hunden på fly? Eller bør du heller ta med hunden i bilen på lange turer?
2 min

Fly med hund

Uansett om du skal flytte til en annen kontinent eller på en lengre ferie et sted som ligger langt unna: enkelte ganger er det ikke mulig å unngå å fly med hunden. En flytur innebærer dog alltid stress for dyret. Det samme gjelder tilvenningen til nye omgivelser eller et ukjent klima. Denne risikoen bør derfor ikke inngås uten videre. Dersom alle faktorene er tatt i betrakning og reisen er godt forberedt, kan den dog bli overkommelig for det firbente familiemedlemmet ditt.