Leker til papegøye

fugler med leker

Leker til papegøye

Spise og sove – slik ser desverre hverdagen til mange tamfugler ut. Sammenliknet med en monoton tilværelse i et fuglebur byr fuglelivet i det fri på betydelig mer avveksling. Dette til tross for at tamfugler, og spesielt papegøyene, er svært intelligente dyr som har stor glede av å sysle rundt! Ved siden av en likesinnet lekekamerat, bør fuglene derfor ha tilgang til ulike leker og aktiviteter som sørger for spenning og underholdning i fuglehverdagen.

papageienspielzeug

Hvilke leker og muligheter for hjernetrim finnes det for papegøyer?

I tillegg til de typiske fuglelekene som vippe, huske, klatretau, -stativ og hakkeleker, kan du også gi fuglen din noe å gruble med: hjernetrim og intelligensleker utfordrer de mentale ferdighetene til papegøyene. Både kjøpte leker og – dersom du ønsker å utfolde kreativiteten din – selvlagde leker fungerer utmerket. En papprull med hull i er for eksempel et perfekt gjemmested for små godbiter eller fôr. Intelligensleker for hunder kan også begeistre papegøyene: de smarte fuglene elsker å bruke sine små grå, sysle og oppdage små belønninger i lekene! I og med at fuglene gjerne hakker og sliter på lekene sine, bør du være obs på å kun velge leker laget av giftfrie materialer som for eksempel ubehandlet tre.

Intelligensleker for fugler kan også brukes som utmerkede selskapsleker for dyr og mennesker – det betyr enda mer moro og underholdning!

papageienspielzeug

Alle produkter som omhandler fugler, leker, bur og fôr finner du i fugleavdelingen hos zooplus.no.

Våre mest populære artikler
2 min

Leker til papegøye

Während das Vogelleben in der Natur viel abwechslungsreicher ist als das Leben im Käfig, fristen viele Heimvögel ein monotones Leben.