Julegaver til katt

Julegaver til katt

For mange katter er julen en veldig spennende tid på året. Tradisjonen tro, hører for mange også gavene med til høytiden.

Uansett om menneske eller dyr: en gave er et tegn på hengivenhet og takknemmelighet. Julegaver til katter viser den firbente yndlingen din hvor glad du er i den.

Her er det ikke nødvendig å bruke lang tid på å tenke over hva som står på kattens ønskeliste. Det finnes utallige måter å overraske pelsnøstene på. Hva med for eksempel en spennende katteleke, en søt matskål eller en myk koseseng? Vi har samlet de beste gaveideene for katten!

Julegave til katt: katteleker med baldrian

Å leke er noe av det kattene liker å gjøre aller best. Leker med baldrian er fortsatt en vinner blant julegavene til katter.

I tillegg har de en betydelig fordel: spesielt til jul frister det ekstra mye å engasjere seg i ledningene til julelysene som pynter hjemmet. Baldrian-lekene sørger for avveksling, slik at det firbente familiemedlemmet ikke velger ledningene i stedet.

For at julepynten din skal få være i fred, har vi plukket ut noen katteleker som selv late katter ikke får nok av.

Hvorfor elsker katter baldrian?

Baldrian er blant kattens yndlingsplanter. På mennesker virker baldrian beroligende. I motsetning til dette reagerer de fleste kattene euforisk på denne lukten.

Spesielt interessant blir det når det skjuler seg baldrian i en spennende leke. Aromaen animerer til lek og tumling. Dermed er fornøyelsen til jul så å si garantert!

Leker med kattemynte: moro for rolige katter

Avhengig av rase og alder vil det også være katter som foretrekker å ha det litt roligere. Og selvsagt fins det også passende julegaver for kattene som setter pris på en rolig julefeiring.

Leker med kattemynte har faktisk to fordeler: duften virker tiltrekkende på mange katter, noe som også virker beroligende. Samtidig virker lukten også animerende, slik at leker og puter som er fylt med kattemynte kan aktivere lekesansen til katter som heller tar det rolig.

På samme måte som kattelekene av baldrian, fins også lekene med kattemynte i mange ulike former og farger. Ved siden av små puter og lekemus, fins det snømenn, reinsdyr og mange andre variasjoner. Når det kommer til katteleker, vil du garantert finne noe til enhver smak hos zooplus!

Koselige kattesenger for den kalde årstiden

Hva liker katter spesielt godt, bortsett fra å spise og leke? Riktig, å sove! Det finnes dermed knapt noen bedre julegaver til katter enn varme og koselige soveplasser. For selv den mest aktive katten ser fram til å slumre og drømme seg bort på slutten av en innholdsrik dag. I og med at katter reagerer svært ømfintlig på høye lyder, er det desto viktigere at de har et sted som de kan trekke seg tilbake til når julefeiringen pågår i hjemmet. Å overraske katten med en komfortabel og varm katteseng vil garantert ikke slå feil. Uansett om det er et kosepledd, en kattehule eller en kattekurv – enhver katt vil glede seg over et nytt sovested.

Elegante mat- og drikkeskåler som julegave til katt

For lidenskapelige gourmetkatter er julen den perfekte tiden til å nyte ekstra god kattemat. Dersom du ikke bare ønsker å overraske pelsnøstet ditt med ekstra god julemat for katter, men også vil servere festmåltidet i en elegant katteskål, kommer katten din til å elske deg for det.

Mat- og drikkeskåler for katter finnes i en rekke ulike farger, former og størrelser. Med andre ord, en vellykket julegave for katter som elsker å spise maten sin med stil.

Katt som leker med julegave © maryviolet / stock.adobe.com

Flere fine julegaveideer for katter

Ikke bare leker, kattesenger og skåler er populære julegaver til katter. De som leter etter stilfulle julegaver til katten sin blant utvalget av katteutstyr, vil ha mange spennende inspirasjonskilder til kattens julegave, som for eksempel:

Våre mest populære artikler
5 min

10 sikre tegn på at katten din elsker deg

På grunn av dens hemmelighetsfulle og vekslende vesen, viser katten noen ganger mer, andre ganger mindre at den elsker eieren sin. Ofte vil kattens kjærlighetserklæring også komme mer subtilt til syne, enn for eksempel hos hunder. De som kjenner katten sin vil likevel være i stand til å kjenne igjen tegnene som viser at katten er glad i en. Jo mer du stoler på instinktene dine, – slik katten selv også gjør – desto bedre vil du kunne se hvor mye pelsnøstet ditt elsker deg.

4 min

10 tegn på at katten er lykkelig

Når du elsker noen, vil du at de skal være lykkelige - og du er sannsynligvis villig til å gjøre mye for å bidra til den lykken. Selvfølgelig gjelder dette også for våre katter som vi deler livet med. Tross alt gjør de jo oss også ganske glade.

6 min

Kattespråk – hva sier katter?

De som tilbringer mye tid sammen med en katt, får etter hvert automatisk et behov for å lære kattespråk. Det kan her skilles mellom verbal og non-verbal kommunikasjon. Sistnevnte omhandler kattens kroppsspråk. Dette beror spesielt på de ulike holdningene til katten. Noen ganger kan det virke som om katten med nesten alle de verbale og non-verbale ytringene sine, vil få fram at den ønsker å få mat. Men det finnes selvsagt mye mer som en katt ønsker å formidle. Nedenfor har vi derfor samlet sammen et par typiske kjennetegn på kattespråket.