Kundeservice & Personvernerklæring

1. Kundeservice

1.1 Gjenstand for og formål med databearbeiding

Kjære kunder og besøkere på nettsiden vår. Beskyttelse av dine personlige data din er for oss et viktig tema. Med den etterfølgende erklæring vil vi informere deg om hvilken informasjon vi samler og bearbeider i forbindelse med din benyttelse av vår kundeservice. Ansvarlig for bearbeidelse av personlige data ved bruk av kundeservice er zooplus AG (heretter: zooplus), Sonnenstraße 15, 80331 München. Vår personvernansvarlige kan du kontakte per E-Mail under ph@hwdata.de.

Du har muligheten til å ta kontakt med oss via vårt kontaktformular. Den innsamlede informasjonen bearbeider vi utelukkende for å hjelpe deg med dine problemer og spørsmål og for å kunne kontakte deg. Samtidig tjener informasjonen til å finne profilen din dersom du oppgir kundenummeret ditt.

Rettslig grunnlag for registrerte kunder: Art. 6 Abs. 1 lit. b) DSGVO

Rettslig grunnlag for interesserte uten bestående brukerkonto: Art. 6 Abs. 1 lit. f) DSGVO

Deler av kommunikasjonen kan dersom du gir ditt samtykke etter (Art. 6 Abs. 1 lit. a) DS-GVO lagres og kan utelukkende brukes til

a) Opplæring

b) Kvalitetskontroll

c) Dokumentasjon ved kontraktinngåelse

1.2 Mottaker og varighet databearbeidelse

Vi gir ikke informasjonen videre til tredjepart. For avvikling eller bearbeidelse av forespørsler jobber vi sammen med spesialiserte serviceagentur (tjenesteytende innen kundeservice) , som bearbeider de inngående data ifølge våre anvisninger og på grunnlag av en omfattende kontraktinngåelse for bearbeidelse av oppdrag (evt. på grunnlag av EU-standardkontrakt).

Kundeprogram

Dette inkluderer også firmaet Freshworks, Inc. (2950 S. Delaware Street, Suite 201, San Mateo, CA 94403) med hovedsete i USA, som er sertifisert for den amerikansk-europeiske datavernavatalen „Privacy Shield“ og dermed også sikrer at det gjeldende databeskyttelsesnivået for EU overholdes. Detaljer finner du her: https://www.freshworks.com/de/datenschutz/ samt under https://www.privacyshield.gov/participant

Informasjonen slettes automatisk straks forespørselen din er fullstendig bearbeidet eller besvart, men senest etter 12 måneder. Dersom du er kunde lagrer vi informasjonen maksimal så lenge zooplus-kontoen din eksisterer. Det foreligger ikke rettslige eller kontraktsmessige regler for å fremlegge denne informasjonen. Bearbeidelse av forespørsler uten denne informasjonen er imidlertid ikke alltid mulig.


2. Google reCAPTCHA

Vi benytter “Google reCAPTCHA” (heretter “reCAPTCHA”). Leverandør av tjenesten er Google Ireland Limited (“Google”), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland. Med reCAPTCHA overprøves om informasjonen som oppgis kommer fra et menneske eller et automatisert program. (z. B. Bots) for å bl.a. hindre spam. Her ligger også vår rettferdiggjørelse og interesse for å bruke en tredjepart i bearbeidelsen av data.

Juridisk grunnlag: Art. 6 Abs. 1 lit. f) DSGVO.

I tillegg analyserer reCAPTCHA atferden til besøkere på nettsiden i forhold til ulike parameter (f.eks. IP-adresse, lengde på besøket på nettsiden eller klikk). Ved bruk av Google reCAPTCHA kan også en formidling av data til Google LLC. i USA forekomme. Google er i dette tilfellet ansvarlig, så for eventuelle spørsmål angående dette må du henvende deg til Google. Mer informasjon angående dette og Google reCAPTCHA samt personvernerklæring finner du her: https://www.google.com/recaptcha, https://policies.google.com/privacy; Privacy Shield (Sikring av datasikkerhet ved bearbeidelse av data i USA): https://www.privacyshield.gov/participant

3. Dine rettigheter

Du har rett til å kreve en bekreftelse fra zooplus om vi bearbeider personlig informasjon og rett til en oversikt over disse personlige dataene. I tillegg har du rett på korreksjon, sletting og innskrenking av databearbeidelse samt til enhver tid å kunne motsette deg bearbeidelse av personlige data eller kreve overdragelse av data.

Alle informasjonsønsker, forespørsler, tilbaketrekninger eller motsettelse av databearbeiding må rettes til service@zooplus.no eller til vår personvernansvarlige. Utover det har du retten til å klage til en tilsynsmyndighet.

4. Henvisning til den spesielle motsettelsesrett

Du har rett til, av ulike grunner som treffer din situasjon, til enhver tid å motsette deg bearbeidelse av personlige data i følge Art. 6 Abs. 1 lit. e) oder f) DSGVO. Vi vil stoppe bearbeidelse av dine personlige data, med mindre vi kan forelegge absolutt nødvendige grunner for bearbeidelse, hvor dine interesser, rettigheter og frihet overveier, eller når bearbeidelsen er nødvendig for utførelse av eller forsvar for juridiske prinsipper. Dersom du ønsker å benytte deg av motsettelsesretten, kan du sende en email til service@zooplus.no