☀️ Sommer hos zooplus

Gratis teppe

Få et strandteppe med på kjøpet!*  Skriv inn rabattkoden STRAND i handlekurven og klikk på +

Teppet har et stripete mønster i beige/hvitt, kan brukes på begge sider, produsert på en miljøvennlig måte, laget av resirkulerte materialer, størrelse ca L 150 x B 70 cm

*Ved kjøp for minimum 899 kr,

Se vårt sommerlige produktutvalg

Sommer

For å sikre dyrene nok avkjøling på varme dager har vi samlet oppfriskende tilbehør og snacks. I tillegg finner du alt du trenger for reise eller utflukter under åpen himmel.

Sommeren kan komme!

Hund & varme: tips til avkjøling

 • Kjøl ned med vann

  Bading er en enkel løsning for hunden for å kunne avkjøle seg i varmen. Dersom du ikke bor i nærheten av sjøen er en hundepool eller en badebalje i hagen også et bra alternativ. Og med passende vannleker har den det dobbelt så gøy.

 • Pass på væskebalansen

  Ved pusting med åpen munn regulerer hunden kroppstemperatuten, dette medfører imidlertid at den også mister en god del væske.

  Derfor bør hunden ha flere drikkesteder i huset for å lette tilgangen til friskt vann, I tillegg kan du også dekke en del av vannbehovet via fôret dersom den får våtfôr. Dette kan fungere som et supplement til tørrfôr eller man kan erstatte tørrfôret helt i den varme tiden.

  Et ekstratips: Slik vi gleder oss over en kald is om sommeren er dette også en fin oppfriskning for hunden. En hundeis er enkel å lage.

 • Planlegg turene tidlig på morgenen og sent på kvelden

  Unngå lange turer midt i middagsheten. Asfalten er kokende varm og sola brenner den tykke pelsen til våre firbeinte venner. Om sommeren er det derfor lurt å legge de daglige turene til de kjøligere morgen- og kveldstimene. I tillegg er det bra å finne skyggefulle steder som i skogen eller i parken.

Slik forblir katten avkjølt på de varme sommerdagene

 • Sørg for mye væske

  Med følgende tricks kan du sørge for at katten får i seg nok væske på varme sommerdager:

  Sett flere drikkeskåler rundt omkring i huset for å lette tilgangen til friskt vann. I tillegg kan du dekke en del av væskebehovet med fôret ved å supplementere tørrfôr med våtfôr eller bytte det helt ut om sommeren.

 • Sørg for nok skygge

  I den varme årstiden varmer asfalterte veier og mørke gulv seg opp slik at det kan blir for varmt å gå på.  For å sikre at gulvet forblir behagelig kaldt kan du for eksempel legge på lyse eller fuktige tepper, kjølematter eller sørge for skygge under solskjermen.

 • Iskalde kattesnacks

  Vi er ikke de eneste som nyter en kald is på en varm dag – våre firbeinte venner også! Katteis er enkel å lage selv og gir en smakfull avkjøling. Du kan finne passende oppskrifter for å nyte is i vårt zooplus-magasin. Men selv om fristelsen er stor: Katter bør nyte katteisen sin sakte og ikke for kaldt. La derfor isen tine litt på forhånd.

Våre toppmerker

Lukullus
Cosma
Wolf of Wilderness
Wild Freedom
Catessy
Purizon
Rocco
Kan hunder bli solbrent?Kan hunder bli solbrent?

I finværet er spaserturene med hunden enda mer moro! Likevel er det ikke bare vi mennesker som må beskytte oss mot solen. For våre firbeinte følgesvenner er det nemlig også viktig med solbeskyttelse, ettersom hunder kan bli solbrent de også!

Hvordan ta vare på katten i varmenHvordan du tar vare på katten i varmen
Mange katter elsker det når solen varmer. På spesielt varme sommerdager med svært høye temperaturer kan dog selv en katt få for mye av varmen. Som et resultat kan de bli solbrent eller få heteslag. Hvordan du kan ta vare på yndlingen din på hete sommerdager kan du lese mer om her.