Bærekraftig handel

Små skritt, stor virkning

Nachhaltigkeit bei zooplus

Små skritt, stor virkning: Sammen vil vi gjøre verden litt grønnere! Hver av oss kan bidar litt slik at vi også har en fremtid med mange lykkelige stunder sammen med våre firbeinte venner.

Ved kjøpt av produkter til dyrene kan du velge mest mulig bærekraftige alternativer med hensyn til produksjon og forpakning. Vi har allerede gjort forarbeidet og samlet en rekke utvalgte produkter. Om øko-sertifisert, kortreist eller alternative proteinkilder – både dyr og natur setter pris på det.

Hva du bør legge vekt på når du bestiller

Nachhaltige Produkte

Når du handler: Velg økologisk bærekraftige produkter

Vorrausplanend einkaufen

• Planlegg innkjøpene: Har du husket alt? Unngå for mange unødvendige bestillinger!

Futtermittel-Verschwendung​ minimieren

• Hjemme: Unngå å kaste fôr-rester

Klimaschutzbeitrag

• Når du avslutter bestillingen: Kryss av for kompensasjon av karbonutslipp

Geduld

• Ha tålmodighet: gi avkall på ekspresslevering

Retouren

Det kan ikke alltid unngås, men reduser antallet returvarer til et minimum

  • Alternative proteinkilder
  • Råmaterialer
  • Bærekraftig emballasje
  • Resirkulert materiale

Alternative proteinkilder

Å redusere kjøttforbruket for mennesker er ikke noe nytt, men hvordan ser det ut hos de firbeinte? Hunder er carni-omivore – altetende kjøttetere. Derfor kan man med fordel gi disse alternative proteinkilder på basis av planter og insekter. Dette er ikke bare bra for dyr og miljø, men sørger også for avveksling i menyen.

Råvarer

Ved tilbehør for de firbeinte kan man legge vekt på miljøvennlige eller komposterbare materialer. For eksempel ved å velge hundeposer av naturlige råvarer eller miljøvennligere utgaver av børster, kattetoaletter og klorestativ.

Lokalt produsert

Med utvalget av produkter fra europeiske produsenter kan du sikre at produktene ikke har en lang reise bak seg. Via vårt tette logistikknettverk prøver vi å holde reiseveien kortest mulig.

Bærekraftig emballasje

Vi forsøker å sikre at våre kartonger og forsendelse er så miljøvennlig som mulig samtidig som våre produsenter legger vekt på en miljøvennlig forpakning. Oppdag vårt bærekraftige utvalg hvor det ikke er kun innholdet som teller.

Resirkulerte materialer

Ved kjøp av et av våre utvalgte produkter som er blitt produsert av resirkulerbare råstoffer kan du bidra til mer bærekraft. For eksempel brukes ofte brukte plastikflasker som forpakingsmaterial.

kooa Schalentoilette Edgar & kooa kattetoalettEt rolig sted

Hva har et toalett med miljøet å gjøre? kooa kattetoalett består av  90% resirkulert plast og er ikke bare komfortabel, men støtter også aktivt gjenbruk av ressurser og plast.

Prøv nå
Hundebett TorontoChewy & Toronto hundesengSøte drømmer

Det kan være ganske avslappende å gjøre noe bra, særlig med hundesengen Toronto! Denne har ikke bare et tidløst design, men er også produsert miljøvennlig av resirkulerte materialer. Og jeg trenger ikke inngå kompromiss med komforten min!

Prøv nå
Wild Freedom Adult "Wide Country"Yoshi & Wild Freedom AdultVilt & opprinnelig

Dette fôret er 100% kornfritt og inspirert av villkattens opprinnelige ernæringsmåte. Det inneholder mye ferskt fjærkrekjøtt og smaker veldig godt! I tillegg blir det produsert i en tysk familiebedrift – og 6,5kg – posene består av resirkulerte materialer.

Prøv nå
Rebel Belle Adult Good Karma Bowl Lotti & Rebel Belle Hit med grønnsakene!

Ikke kun eieren min legger vekt på en vegetarisk ernæring – jeg får også ofte et måltid bestående av alternative proteinkilder som f.eks. joghurt og egg. Det sørger ikke kun for avveksling i spiseplanen, men også for mer dyrevelferd. God karma kan vi alle trenge litt av!

Prøv nå