Hva er den beste kattesanden?

Cat Litter Advisor Top Banner

Produktrådgiver

Til spørreskjemaet

Klikk her for å finne ut hvilket strø som passer best for din(e) katt(er). Etter at du har svart på noen enkle, anonyme spørsmål, kan rådgiveren vår anbefale den perfekte sanden for din katt.

Å velge den mest hensiktsmessige kattesanden er avgjørende for å opprettholde hygienen og et sunt bomiljø for både deg og katten din.

Med et så stort utvalg av ulike typer sand (klumpende, ikke-klumpende), merker (Tigerino, Greenwoods, Cat's Best, World's Best Cat Litter), materialer (silikat, trefiber, mais, leire) og spesifikke egenskaper (biologisk nedbrytbart) kan det være vanskelig å velge riktig.

Så hvilken sand er best? Dessverre finnes det ikke noe definitivt svar på spørsmålet om hva som er den beste kattesanden. Nøkkelen er å finne det som passer best til kattens individuelle behov. Faktorer som bør tas i betraktning, er blant annet alder, antall katter i husholdningen, pelstype, luktfølsomhet og om det er lett å rengjøre.

For å forenkle valgprosessen har vi utviklet ZOOPLUS CAT LITTER ADVISOR. Verktøyet hjelper deg med å finne den perfekte sanden for din katt, tar hensyn til dine preferanser og eliminerer behovet for prøving og feiling. Nå slipper du å eksperimentere med ulike typer sand, og finner den som passer best for deg og katten din!

Tigerino - the best selling cat litter at zooplus

Hvorfor er kattens alder relevant for valg av kattesand?

Når du velger sand til katten din, er det viktig å ta hensyn til kattens livsfase. Dette er spesielt viktig for å ivareta sikkerheten til kattunger, ettersom de kan være tilbøyelige til å leke med eller putte sand i munnen i stedet for å bruke det til det tiltenkte formålet.

Trenger jeg forskjellig kattesand avhengig av hvor mange katter jeg har?

Når flere katter deler kattedo, er det nødvendig med hyppigere rengjøring. Visse typer strø med spesifikke molekylære strukturer har imidlertid en forbedret evne til å absorbere og nøytralisere lukt, noe som bidrar til et rent og hygienisk miljø der flere katter kan leve komfortabelt sammen. Disse sandtypene sikrer maksimal hygiene og legger til rette for et harmonisk samliv mellom flere katter.

Er kattens pels relevant for valg av kattesand?

Av og til har langhårede katter problemer med finkornet sand som klistrer seg til labbene. For å løse dette problemet finnes det finnes det grovkornet strø spesielt utviklet for langhårede katter. Disse sandtypene har større korn som i mindre grad klistrer seg til pels og poter, noe som gir en mer behagelig opplevelse for langhårede katter.

Hva er forskjellen mellom klumpende og ikke-klumpende?

Klumper: Sanden varer i opptil 30 dager, men du må fjerne klumpene daglig.

Ikke-klumpende: Sanden holder bare i opptil 7 dager, men du trenger ikke å gjøre noe før det. Deretter må du skifte ut hele innholdet i kattedoen.

Er katter følsomme for lukter?

Katter har en svært sensitiv luktesans, og det er derfor viktig å ta hensyn til duftene i kattesanden. De fleste typer strø inneholder naturlige dufter som nyklipt gress eller lavendel. Noen katter kan imidlertid avvise ulike lukter, og da er det lurt å velge et helt luktfritt strø eller med en mild duft som babypudder. Dette kan bidra til å forhindre at katten unngår kattedoen.

Hvilke dufter egner seg for katter?

Selv om de fleste luktene i kattesand kan ha en positiv effekt på katter, er det ikke alle katter som reagerer på samme måte. Generelt er det mindre sannsynlig at katter avviser naturlige dufter enn kunstige dufter.

*Målt etter salget i alle zooplus-butikker i Europa. Sist oppdatert: 12.05.2022.