Spesialfôr til superhelter - Slik sikrer du ernæringsbehovene deres!

Spar 10% på Veterinary Diet

På tross av ulike problemer er dyrene våre ekte helter hver dag. Ingen klaging, ingen dårlige dager, kun livsglede og masse styrke...Og alt dette er mulig takket være en balansert og bra sammensatt ernæring fra de beste merkene.

Det er absolutt mulig å sørge for optimal ernæring og samtidig spare penger!

Legg inn rabattkoden NOVET10 i handlekurven og få 10% rabatt på utvalgte veterinærmerker!Hvordan vet jeg om jeg kan stole på at fôret er bra?

Kvalitetssikring

EU-lovgivningen stiller høye krav til produksjon av dyrefôr. For å få lov til å produsere diettfôr til dyr må produsenten kunne bevise at  "den spesifikke sammensetningen oppfyller formålet med ernæringen og ikke har noen negative påvirkninger på hverken dyrs helse, menneskers helse, miljø eller dyrevern" (Commission Regulation (EU) 2020/354 of 4 March 2020)

🐶 Concept for Life Veterinary Diet til hund

Concept for Life Veterinary Diet
Concept for Life Veterinary Diet er et diettfôr til hunder som er utviklet med det formål å supplementere behandlingen av spesifikke helseproblemer hos hunder. Dette fôret kan brukes som del av behandlingen i samråd med din veterinær.

Concept for Life Veterinary Diet - skreddersydd ernæring til hunden!

Våtfôr ►  Tørrfôr ►

🐱 Concept for Life Veterinary Diet til katt

Concept For Life

Concept for Life Veterinary Diet er et diettfôr til katter som er utviklet med det formål å supplementere behandlingen av spesifikke helseproblemer hos katter.  Dette fôret kan brukes som del av behandlingen i samråd med din veterinær. 

Concept for Life Veterinary Diet - skreddersydd ernæring til katten!

Våtfôr ►   Tørrfôr ►

🐱 Smilla Veterinary Diet

Smilla

Smilla Veterinary Diet fins som både tørrfòr og våtfôr og er en spesialdiett for katter spesielt tilpasset ernæringsbehovene til katter med bestemte sykdommer som urinveisproblemer eller fôrintoleranse. Hver av oppskriftene sikrer katten din et balansert måltid og er utviklet i samarbeid med veterinærer.

Våtfôr ► Tørrfôr ►

🐶 Rocco Diet Care

Rocco Diet Care

Rocco Diet Care er et komplettfôr til hunder med spesielle ernæringsbehov. Selv om hunden lider under fôrintoleranse og - allergier eller leddproblemer trenger den ikke gå glipp av sitt yndlingsfôr med mye kjøtt.  Dette smakfulle fôret lages av nøye utvalgte råvarer.

Rocco - et ekte kjøttmåltid!

Våtfôr ►

Det fins mange gode veterinærmerker

"Concept For Life Veterinary Diet er et diettfôr med utmerket akseptans og toleranse grunnet bruk av høykvalitative råstoffer. Fôret er på nivå med de mest solgte merkene"  - Franziska Pantelic, veterinær

 • Hva er en spesialdiett?

  Selv om navnet diett kan være misledende, ordet diettfôr betyr ikke nødvendigvis at et fôr er kaloriredusert og beregnet på slanking. Det dreier seg her om fôr som er produsert for ulike sykdommer basert på en spesiell sammensetning. Det kan dermed settes inn som et supplement til behandlingen av sykdommer. Fôret er spesielt utviklet med henblikk på bestemte formål. 

  Disse er juridisk fastlagt og omfatter nyre-, urinveier-, lever- og tarmbehandlinger samt fôrintoleranse.

  Diettfôr er regulert via spesielle lover og må oppfylle bestemte krav tilpasset den tilsvarende sykdommen. Denne typen fôr skal kun gis etter en diagnose og i samråd med veterinær. 

  Diettfôr kalles også terapeutisk fôr eller veterinærfôr og fins som kroketter eller våtfôr.

  "Normalt" fôr kalles også fysiologisk fôr. De egner seg for friske dyr og inneholder alle næringsstoffer som dyret trenger.

  Det kan også inneholde ekstra ingredienser som ikke er essensielle, men har spesiell nytteverdi.

  Dette kan for eksempel være lakseolje for en glinsende pels eller probiotika for tarmfloraen.

  Disse næringsmidlene oppfyller individuelle behov, men kun i begrenset grad.

 • Hvordan gjenkjenner man et spesialfôr?

  Diettfòr skal være kjennetegnet på pakken med "diet", noe som er forbeholdt fôr som oppfyller bestemte formål.

  Ofte står  "veterinary diet" på forpakningen.

  I tillegg må de bestemte ernæringsformål være oppført med de spesielle ernæringsfysiologiske karakteristikker.

 • Når og hvordan brukes et diettfôr? Hvorfor er det nødvendig med veterinær?

  Et diettfôr skal kun gis i samråd med veterinær og etter at dyret har fått en diagnose.

  Grunnet den spesielle sammensetningen og det faktum at dette fôret muligens ikke er egnet for et friskt dyr, anbefaler vi ikke å bruke dette  uten at man rådfører seg med veterinær. For eksempel har fôr som er utviklet for dyr med nyesykdommer et lavere proteininnhold og fosforinnhold enn fysiologisk fôr og kan medføre mangelsymptomer hos friske dyr.

  Hvert dyr som fôres med et spesialfôr bør regelmessig kontrolleres hos veterinær for å sikre at ernæringen passer til dyrets helsetilstand.

  Før du endrer dyrets diett bør du konsultere en veterinær for å unngå at symptomene kommer tilbake.

  Vær oppmerksom på at et diettfôr kun bør gis til dyr som har fått den tilsvarende sykdommen diagnostsert av veterinær.

  En jevnlig kontroll hos veterinæren er viktig for å vurdere helsetilstanden til dyret og eventuelt tilpasse dietten igjen.