Fordøyelsesproblemer hos hunder

Fordøyelsesproblemer er et hyppig forekommende problem hos hunder og årsakene er mange. For at du skal kunne gjenkjenne disse på et tidlig stadie og lære mer om hvordan disse kan behandles har vi samlet den viktigste informasjonen her.

image

Er hunden oppblåst kan dette være et tegn på fordøyelsesproblemer. I tillegg til vond lukt lider ofte hunden av trykksmerter.

image

I de fleste tilfeller ytrer seg en forstoppelse hos hund via gjentatte forsøk på å presse ut avføring uten at den lykkes. Innimellom kommer små, harde avføringsballer – noe som ofte er smertefullt.

image

Magesmerter ytrer seg ulikt. De viktigste tegnene er apetittløshet, uro, smatting og sikling. En hard mage eller krum kroppsholdning kan være andre tegn på magesmerter.

image

Dersom hunden har flytende avføring flere ganger om dagen har den diarre. På sikt mister hunden mye væske og blir dehydrert. Avhengig av konsistensen og fargen på avføringen kan dette ha ulike årsaker.

image

Nesten hvert organ kan stimulere brekningsenteret i hjernen og utløse oppkast. Dersom symptomene vedvarer eller hunden har flere symptomer bør du oppsøke en veterinær.

image

Dersom hunden på tross av oppmuntring ikke ønsker å leke eller gå ut og ligger hele dagen i sengen er den muligens utslått.

Årsaker: hva er utløser til fordøyelsesproblemer hos hund?

Fôrintoleranse

Fôrintoleranse

1. Fôrintoleranse/allergi: Uavhengig av rase, kjønn eller alder – dersom hunden reagerer på et bestemt fôr har den muligens en fôrallergi. Da er det viktig å fjerne dette fra ernæringen. I tillegg fins også spesielle allergifôr til hunder. Ofte er også et monoproteinfôr eller kornfritt fôr det riktige.

Sensibel fordøyelse

Gastrointestinal

Mange hunder har en sensitiv mage. I dette tilfellet bør du velge et hundefôr spesielt tilpasset sensitiv fordøyelse. Dette fôret kan via spesielt utvalgte innholdsstoffer skåne magen til hunden.

 • 3. For rask omstilling

  En rask fôromstilling tåler mange hunder uten problemer, mens andre ikke tåler det. Da kan fordøyelsesproblemer som oppblåsthet eller diarre oppstå. En fôrendring bør derfor foregå sakte over tid slik at fordøyelsen kan venne seg til det nye fôret.


 • Antisluk
 • Dårlig væsketopptak
 • Stress
 • Bevegelsesmangel

Dette kan også være av interesse for deg:

Oppblåst mage Oppblåst mage hos hund

Det er noe som kan observeres hos hunder i alle aldersklasser og hos alle raser: luft i magen og flatulens. Dette er ikke bare belastende for hunden, men kan også oppleves som noe ubehagelig for oss mennesker. Les mer om dette i den følgende artikkelen.

Fordøyelsesproblemer hos hund Fordøyelsesproblemer hos hund

Fordøyelsesproblemer er ikke bare et ganske vanlig problem, men en forholdsvis ubehagelig opplevelse i tillegg. Diaré kan ha mange ulike årsaker. Både feilernæring, sykdom i organer, infeksjoner grunnet tarmparasitter og allergier kan være mulige utløsere.

333zooPoeng
Ikke gå glipp av personlige tilbud, kampanjer og rabatter!
Ikke gå glipp av personlige tilbud, kampanjer og rabatter!
Velg kjæledyr

Betalingsmetoder

Levering

 • Posten
 • Bring

Sikkerhet

Følg zooplus

 • App Store
 • Google Play